Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Physical digital 1655 1540988729 35ht4v3urb t/m 20 januari
Kunst en cultuur

EXPOSITIE PHYSICAL DIGITAL

In het kader van The Overkill festival

Een expositie van video’s, video games en een VR installatie, waarbij dat wat je ziet een ander zintuig prikke...

Lees verder
10:00 - 18:00
Gratis

Een expositie van video’s, video games en een VR installatie, waarbij dat wat je ziet een ander zintuig prikkelt of verstoort.

The Overkill festival presenteert een selectie van digitale kunstwerken die een fysieke reactie teweegbrengen. Physical digital is een expositie van video’s, video games en een VR installatie, waarbij dat wat je ziet een ander zintuig prikkelt of verstoort. De tentoonstellingsruimte is getransformeerd tot een wonderruimte waarin je je kan onderdompelen. Een ruimte met een speelse en sensitieve ervaring waar de bezoeker door middel van reacties en zintuigen op moet reageren.

De expositie wordt geopend op zaterdag 10 november vanaf 15:00 uur. Wees welkom! Entree is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd.

Over de kunstenaars
Mike Pelletier en zijn video Still Life zijn een voorbeeld van hoe digitale creaties onze sensorische ervaring van objecten kan verstoren.

PWR heeft Pandemonium gecreëerd als een 'logistieke nachtmerrie, een 'pan-computationele' droomsequentie. De video laat een toekomst zien waarin digitale netwerken zich vermengd hebben met fundamentele realiteit, de grenzen vervagend tussen wie er produceert en wie consumeert, tussen wat waardevol is en wat waardeloos.

Andy Lomas is een wiskundige en een kunstenaar, gespecialiseerd in 3D animaties. Met Cellular Form gebruikt hij de natuurlijke beweging van de groei van cellen, zo een vertrouwd gevoel gevend aan het geprogrammeerde object.

Ian Maclarty creëerde een rondzwervende game gebaseerd op foto's die hij van zijn omgeving maakte, later getransformeerd via de computer. De 'speler' wordt uitgenodigd om rond te dwalen in een kietelend landschap.

Pussykrew onderzoekt ruimtes tussen digitale en fysieke rijken in. Hun fascinatie voor virtuele omgevingen en fysieke ervaringen motiveert ze om te spelen met samengestelde digitale afbeeldingen en cinematische poëzie, met gebruik van de traditionele taal van schilderijen.

Wanneer

t/m 20 januari

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Concordia Langestraat

Langestraat 56

7511HC Enschede

+31 53 4300999

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Langestraat
Langestraat 56
7511HC Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245