Camera Dji Drone 1506992 4 december
Kunst & cultuur, Evenement

EYE IN THE SKY

Kijken naar de zin en onzin van drones in films, kunst en wetenschap.

Kees de Groot, creatief directeur van Planetart, neemt het publiek mee op een visuele reis en geeft een futur...

Lees verder
19:30 - 21:30
Gratis

Kees de Groot, creatief directeur van Planetart, neemt het publiek mee op een visuele reis en geeft een futuristisch-artistieke impressie van de drones-technologie. Maak aansluitend met de andere deelnemers gezamenlijk een Drone performance door de drones in harmonie te laten vliegen!

Tegenwoordig wordt er volop geëxperimenteerd met drones-technologie en lijken de toepassingen eindeloos. Naast de bekende militaire toepassingen worden drones ingezet om te helpen bij natuurrampen, om gewassen te besproeien of om vermiste personen op te sporen. Drones bieden ook creatieve mogelijkheden voor filmmakers, die adembenemende beelden vanuit de lucht maken, of kunstenaars en choreografen die de meest indrukwekkende lichtshows met drones opvoeren. Deze technologie kan gezien worden als de ogen en oren van de wetenschap en technologische vooruitgang, maar ook als schrikbeeld op het gebied van oorlogvoering, privacy en surveillance. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ontwikkelingen en vooruitgang met betrekking tot onbemande systemen op ethische bezwaren stuiten en het debat aanwakkeren over de wenselijkheid van drones.

Tijdens Eye in the Sky kijken we naar de zin en onzin van drones in films, kunst en wetenschap waarmee ons als maatschappij een spiegel wordt voorhouden. Kees de Groot, creatief directeur van Planetart, neemt het publiek mee op een visuele reis en geeft een futuristisch-artistieke impressie van waar het heen gaat met de drones-technologie. Maak aansluitend aan de talk met de andere deelnemers gezamenlijk een Drone performance door de drones in harmonie te laten vliegen! Je leert hoe je een drone programmeert en met anderen samenwerkt om een mooie droneshow neer te zetten.

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar het Maker Festival Twente 2020 op 6 en 7 juni. Het thema is Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. In deze reeks interactieve events worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Wanneer

4 december van 19:30 tot 21:30

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

tetem.n

[email protected]

Eye In The Sky 2015 Image Imdb

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem