Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Fado Mundo 2946 1557925979 35hxhpnah3 t/m 9 maart
Muziek

FADO MUNDO

https://www.concordia.nl/bestel/27442

​De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is al meer dan twintig jaar de frontman van Quatro Ventos, het ...

Lees verder

​De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is al meer dan twintig jaar de frontman van Quatro Ventos, het fadokwartet dat een graag geziene gast is in het theater.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (o.a. 2x Concertgebouw Amsterdam). Buiten Nederland weet het kwartet successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga (Lissabon, 1978), meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga is naast begenadigd musicus, actief als componist, tekstschrijver en arrangeur (o.a. voor het Nederlands Blazers Ensemble). Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Nieuw in de gelederen van Quatros Ventos is de Italiaanse toppianist Aki Spadaro.

Over Quatros Ventos
In 1996 richtte zanger en gitarist Emanuel Pessanha Quatro Ventos op. Hij zocht de beste musici en vond Rafael Fraga, specialist op de Portugese en Spaanse gitaar en contrabassist Lucien Matheeuwsen. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot één van de meest succesvolle fado-ensembles van Nederland. Naast hun trouwe Nederlandse publiek weet Quatro Ventos muziekliefhebbers in landen als Portugal, Zwitserland en de Verenigde Staten te raken.

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag de samenwerking met diverse musici, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

Wanneer

9 maart vanaf 12:30

Prijzen
Entree 10Gratis
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245