Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Fietsfestijn 1270 1535527536 35ht1itfr4
, Actief

FIETSFESTIJN

Fietsfeest in het kader van de Fietsweek 2018 met allerlei activiteiten rondom fietsen.

Hét evenement waar alle bezoekers zullen zien dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste, vrolijkste...

Lees verder
Binnenstad
11:00 - 17:00

Hét evenement waar alle bezoekers zullen zien dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste, vrolijkste manier is om je te verplaatsen. Want fietsen heeft zo veel voordelen! Kom kijken, laat je verrassen en doe mee aan een scala aan activiteiten, die natuurlijk allemaal iets met fietsen te maken hebben. Een vertical bike, een fietsparcours voor de kleintjes, de beste fietsendief van Nederland, fietsgraveren, fietsgraffiti, fietsenmakers met interessante aanbiedingen, fietscoaches en veel meer.

Fietsweek Enschede in de hoogste versnelling

In de week van 17 t/m 23 september vindt de Fietsweek Enschede plaats. Er zijn dan inspirerende bijeenkomsten en er worden diverse activiteiten georganiseerd, die natuurlijk altijd iets met de fiets en met fietsen te maken hebben. Met de fietsweek willen de gemeente en de provincie Overijssel het fietsen in Enschede stimuleren. De week staat in het kader van gezond bewegen.

Steeds meer mensen weten dat fietsen vaak de beste manier is om je te verplaatsen. “Inwoners en bezoekers van Enschede pakken nu al veel vaker de fiets. Fietsen is leuk, snel, comfortabel, goedkoop én gezond,” aldus fietswethouder Van Houdt. Dat blijkt iedere keer weer uit wetenschappelijk onderzoek. In de afgelopen jaren zijn er daarom veel nieuwe fietsvoorzieningen ontwikkeld, zoals de F35, fietsstraten en veilige stallingen.

Fiets en gezondheid

Na het succes van vorig jaar organiseert de gemeente dit jaar opnieuw een fietsweek. Veel mensen vinden een goede gezondheid belangrijk. Een fietser verbrandt gemiddeld 6 kcal per minuut op de fiets. Maar ook voor de geest is fietsen heel gezond. Wie naar het werk fietst, presteert beter en is minder vaak ziek.

Tijdens de Fietsweek zijn er diverse bijeenkomsten voor ondernemers, beleidsmakers en raadsleden. Bekende wielrenners zoals Marijn de Vries en Theo de Rooij delen het podium samen met Twentse ondernemers die de fiets een warm hart toedragen.

Fietsfestijn

Het hoogtepunt van de week is het Fietsfestijn op zaterdag 22 september op de Oude Markt. Van 11:00 tot 17:00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats. Van de spannende ‘vertical bike experience’, een fietsparcours voor de kleintjes, de beste fietsendief van Nederland tot en met fietsgraffiti. Ook is er een team dat fietsen graveert, gratis fietschecks uitvoert en korting biedt op goedgekeurde fietssloten. Diverse fietsenmakers en fietsclubs zijn present.

Om 11:30 uur vindt de aftrap van FietsFriends plaats. In dit project knappen leerlingen van het praktijkonderwijs aan de Vlierstraat, begeleid door medewerkers van Alifa, oude fietsen uit het Fietsdepot op. Deze fietsen zijn bestemd voor kinderen die geen fiets hebben. FietsFriends is een samenwerking met Goede Doelen Vrijdag Party, Bonhoeffer College, Alifa, Fietsenwinkel.nl en Sportaal. Wethouder Arjan Kampman zal de eerste opgeknapte fiets overhandigen aan Frans Coehorst, directeur praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College.

SMART Fietstelweek

De SMART Fietstelweek vindt in de zelfde week plaats. Wie de SMART-app installeert, wordt deze week nog meer beloond voor alle gefietste kilometers die ze maken. Alle gemeenten in Twente doen mee om meer inzicht te krijgen in de fietsbewegingen in de regio. Deze data helpt in het doorontwikkelen van Twente als fietsregio. Onder de deelnemers wordt een ballonvaart verloot.

Wanneer

Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

enschedefietsstad.nl/fietsweek

Fietsen

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

256