Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Stamping ground webpsd t/m 3 september
Muziek, Uitgaan

FILM: STAMPING GROUND

In samenwerking met Concordia Enschede

Kralingen – Holland Pop Festival
Ook wel bekend als Kralingen Popfestival Stamping Ground. Het Nederlandse antwoord op Woodstock. Aan de line-up ligt het in elk geval niet. Op 26, 27 en 28 juni 1970 kunnen bezoekers voor 35 gulden genieten van nationale maar ook een groot aantal internationale grootheden op 2 podia in het Kralingse Bos.

Jefferson Airplane, Santana, Canned Heat, The Byrds, Dr. John, Caravan, Fairport Convention, Soft Machine en Pink Floyd zijn namen die nog altijd tot de verbeelding spreken en allemaal stonden ze op dit eerste Nederlandse totaal festival waar je gratis mocht kamperen, waar er boetieks waren, kunstmarkten, filmvertoningen en waar ook een kindercrèche aanwezig was.

Het festival was haar tijd dus ver vooruit. In 2020 is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische Holland Pop Festival ‘Stamping Ground’ plaatsvond in Kralingen. Ter ere van dit 50-jarig jubileum is de Directors Cut van de Nederlandse concertregistratie ‘Stamping Ground’ uitgekomen en die kan je vanavond bekijken. Herbeleef Kralingen 1970 op het grote doek!

Wanneer

3 september vanaf 20:30

Contact

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

Evenement website

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245