Filmpje Voor Mama 1568 1539608136 21 oktober 2018

FILMPJE VOOR MAMA

Door Melanie Essink

Voor Cinekid geselecteerde film van Twentse filmmaakster en Enschedese hoofdrolspeelster!

Lees verder

Voor Cinekid geselecteerde film van Twentse filmmaakster en Enschedese hoofdrolspeelster!

Voor het landelijke Cinekid-festival geselecteerde korte film van de jonge Twentse filmmaakster Melanie Essink, met in de hoofdrol de 11-jarige Enschedese Suus Ordelman. Allebei zijn ze aanwezig bij de voorstelling, dus grijp je kans om een filmmaker en actrice te spreken na afloop van hun eigen film!

Eve (11) is haar moeder zeven jaar geleden verloren. Omdat ze moeite heeft met het vinden van emotioneel contact met haar vader, worstelt ze nog steeds met het rouwproces. Daarom probeert ze op bijzondere wijze dichter bij haar verleden te komen; ze maakt een film voor de moeder die ze nooit heeft leren kennen.

Filmpje voor mama is de afstudeerfilm die Melanie Essink maakte als afsluiting van haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De hoofdrolspeelster, de 11-jarige Suus Ordelman, die voorheen nog geen acteerervaring had, ontmoette Essink in Enschede. Het eindresultaat stuurde ze in voor het landelijke Cinekid-festival in Amsterdam, dat Filmpje voor mama heeft geselecteerd voor Beste Nederlandse Korte Film. En ook Concordia vertoont de film.

NL, 2018, 23 minuten + nagesprek met de filmmakers, Nederlands gesproken

Wanneer

Prijzen
  • Entree
  • € 6.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

198