Trek 2050 1548231062 14 en 15 juni en nog 1 dag
Evenement, Gastronomie

FOODTRUCK FESTIVAL TREK ENSCHEDE 2019

Kom naar de 5e editie van TREK in Enschede!

Ook dit jaar keert Festival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, weer terug naar Ensche...

Lees verder
Volkspark
Gratis

Ook dit jaar keert Festival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, weer terug naar Enschede. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni tovert de ‘BurgeRmeester van TREK’ met zijn Bourgondische Dorp het Volkspark weer om tot een groot openluchtrestaurant.

Drie dagen lang kunnen bezoekers genieten van de lekkerste streetfood gerechtjes die met liefde bereid worden in de mooiste mobiele keukens. Festival TREK staat tevens garant voor verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. Het gratis toegankelijke festival is geschikt voor zowel jong als oud.

Vorig jaar hebben ruim 250.000 Bourgondiërs tijdens het jubileumseizoen een bezoek gebracht aan de Festival TREK dorpen in negen stadsparken door het hele land. Halverwege het seizoen heeft de ‘BurgeRmeester van TREK’ de miljoenste bezoeker mogen verwelkomen in Den Bosch. Sinds de eerste editie kan het festival rekenen op een vaste groep trouwe fans, die elk seizoen verrast worden met nieuwe toevoegingen aan de Festival TREK formule:

 • Zo wordt er bij de selectie van de foodtrucks rekening gehouden met de trends op het gebied van food. Komende editie is hier een stijgende lijn te zien in het aanbod vegan, vegetarische en biologische keukens;
 • Is er dit jaar meer terrasgelegenheid aanwezig en komen er elk jaar specifieke bars bij, zoals een semi-overdekt wijnterras met meer dan 20 soorten wijn, een cocktailbar (met tevens een ruime keuze aan alcoholvrije drankjes) en nieuw dit jaar een Biergarten met een uitgebreid aanbod Speciaal Bier;
 • Heeft het entertainmentteam vanaf dit jaar een doorlopend programma met verrassingselementen verspreid over het festivalterrein, op de verschillende podia en in het theater;
 • Wordt het decor van de stadsparken elk jaar nog meer aangekleed om de kenmerkende Festival TREK sfeer verder uit te dragen.  


Vanaf de lunch tot 23 uur vermaak
Bezoekers weten het festival, naast de lekkerste gerechtjes uit de mooiste mobiele keukens, ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment. Overdag worden zij op het terrein vermaakt door een theaterkaravaan en muzikaal- en kleinkunsttalent op de verschillende podia. De Vuurtorenbar is de plek waar men ’s avonds kan genieten van een Silent Disco, al dan niet gevolgd door de opzwepende klanken van de DJ. Ook bij de Platenbus kunnen bezoekers met de voetjes van de vloer op de lekkerste hits van vroeger. Dagelijks is er rond 22:00 uur een vuurshow. De kleinste bezoekers van TREK vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop en met de oud Hollandse spelletjes. Ook zorgt een ritje in één van de oude kermisklassiekers, zoals elk jaar, weer voor het nodige plezier voor jong en oud. 

Over Festival TREK
Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’, schoon gespoeld, exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.

Foodtrucks uit Enschede en omgeving die deel uit willen maken van het grootste rondreizende foodfestival van Nederland kunnen zich nog tot en met 15 februari aanmelden.

Wanneer

t/m 16 juni

Ook op
vrijdag 14 juni 2019 van 16:00 tot 23:00
zaterdag 15 juni 2019 van 14:00 tot 23:00
zondag 16 juni 2019 van 14:00 tot 21:00

Prijzen
 • Entree
 • Gratis
Contact

Volkspark

www.festival-trek.nl

2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 20
2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 19
2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 15
2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 14
2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 10
2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 3
2016 P Lodder Trek Foodtruck Festival Evenementen 2

Route plannen

Locatiegegevens

1 Volkspark