Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Fringe tournee
      t/m 30 november
Kunst en cultuur

FRINGE TOURNEE

Ontdek de nieuwste generatie makers.

Elke zomer vult het Delft Fringe Festival de historische stad Delft met voorstellingen van nieuw, opkomend the...

Lees verder

Elke zomer vult het Delft Fringe Festival de historische stad Delft met voorstellingen van nieuw, opkomend theatertalent. Het festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Dit jaar bestaat Delft Fringe Festival 12,5 jaar, tijd voor een feestje door het hele land!

Tijdens de Delft Fringe Festival On Tour geniet je van een avondvullend programma met drie voorstellingen van dé publiekswinaars van de afgelopen festivaledities.

Tappin-It Collective wonnen in 2021 de publieksprijs met een veelbelovend genre: theatrale tapdans. Hun dansvoorstelling is doordrenkt met tap, mime en percussie en beloven pas te stoppen als hun voeten in de fik vliegen! Operazangeres én komiek Sanne Vleugels voegde de Ad Vinkenprijs toe aan haar prijzenkast en laat samen met Sam Eggenhuizen zien dat opera écht niet stoffig en oubollig hoeft te zijn. En ook de winnaar van Delft Fringe Festival 2022 gaat mee op tournee. Wie dat is, weten ze op 12 juni zodra alle publieksstemmen tijdens het festival zijn geteld.

De publiekswinnaar van Delft Fringe Festival 2022 is: danser en choreograaf Niek Wagenaar (22 jaar) met zijn voorstelling ‘Nymphs’. Met het winnen van deze prijs is hij verzekerd van een speelplek op het Delft Fringe Festival in 2023 én is hij het campagnebeeld van de 12e festivaleditie! Hij ontving deze avond de prijs uit handen van de vorige prijswinnaars Doortje Peters en Robin Lie van Tappin-it Collective.

Met ‘Nymphs’ maakt Niek Wagenaar zijn debuut in de wereld van de Nederlandse dans. In de voorstelling gaan vijf dansers op zoek naar hun eigen identiteit en schoonheid waarbij ze constant in gevecht zijn met de norm. “Verwikkeld in een web van sociale constructies bewegen de dansers op weg naar verbinding”, omschrijft Niek Wagenaar.

Wanneer

30 november vanaf 20:30

Normaal tarief€ 17.50
Studenten€ 15.00
CJP/Cultuurkaart€ 15.00
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245