Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Erik Peters research trajectory 4 th 648x450 t/m 2 oktober
Kunst en cultuur

FUTURE FOSSILS

Met Future Fossils toont Erik sculpturen en materiaalexperimenten als resultaat van zijn onderzoek naar toekomstige onderwaterwezens.

Erik Peters onderzoekt en produceert kunstmatige koraalriffen om speculatieve toekomsten te verbeelden met beh...

Lees verder
13:30 - 17:00
Gratis

Erik Peters onderzoekt en produceert kunstmatige koraalriffen om speculatieve toekomsten te verbeelden met behulp van technologie en duurzame materialen.

Het onderzoek van Erik richt zich op een speculatieve toekomst waarbij natuurlijk koraal is uitgestorven en er alleen nog overblijfselen zijn van menselijke pogingen om de klimaatcrisis tegen te gaan. In zijn onderzoek stelt Erik vragen als: Hoe zou een neo-ecologische wereld eruit kunnen zien? En hoe medieert technologie hoe wij onze omgeving veranderen en ervaren?

Tijdens zijn onderzoekstraject bij Cross-TIC heeft Erik onderzoek gedaan naar fossielen van nog niet bestaande onderwaterwezens en naar nieuwe manieren van archiveren, modelleren en het gebruiken van organische materialen in 3D printen. De skeletten van de onderwaterdiertjes zijn gemodelleerd in klei, digitaal gescand en vervolgens met een 3D printer in klei weer tot de fysieke vorm gebracht. De eindresultaten van dit onderzoek worden getoond in Tetem Café met onder andere een 1,5 meter grote sculptuur die Erik met behulp van een 3D printer en klei heeft geproduceerd.

Wanneer

vr 23 sep. 2022 t/m zo 2 okt. 2022 t/m 2 oktober

EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede