Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Gen C Enschede t/m 12 juni
Kunst en cultuur, Kinderen

GEN C: CHILDREN OF 2050

Tentoonstelling van Bianca Carague over de kinderen van de toekomst.

Kan jij bedenken hoe de wereld er in 2050 uit ziet als je alle aannames over de toekomst loslaat? Als je de to...

Lees verder
Gesloten
Gratis

Kan jij bedenken hoe de wereld er in 2050 uit ziet als je alle aannames over de toekomst loslaat? Als je de toekomst niet probeert te voorspellen of te beheersen, maar juist buiten de gebaande paden gaat denken?

In de tentoonstelling ‘Gen C: Children of 2050’ speelt kunstenaar en ontwerper Bianca Carague op een speculatieve manier met verschillende mogelijke toekomstbeelden en skills die nodig zijn om ons in een onzekere wereld aan te passen.

In ‘Gen C: Children of 2050’ bouw je samen met Bianca Carague aan een denkbeeldige wereld van toekomstige kinderen. De tentoonstelling is een groeiende sculptuur en wordt geactiveerd via vier verschillende slaapkamers van Future Children: Non-Fungible Child, Folkfarma Kid, Renaissance Kid & Impact Generation. Hoe ziet het leven van een digitaal gekweekt kind eruit? Hoe maken de toekomstige kinderen gebruik van inheemse kennis en de natuur? Welke realiteiten bestaan er in hun metaverse? Welke invloed hebben kinderen, die door de hele gemeenschap zijn opgevoed, op de samenleving? Ontdek het in de tentoonstelling en bouw mee aan fysieke en digitale werelden van deze toekomstige kinderen. Alle ideeën en input worden gedurende de expositieperiode door de kunstenaar gebruikt om de vier slaapkamers verder vorm te geven.

Bianca Carague is een sociaal ontwerper en kunstenaar, die gelooft dat transformatie plaatsvindt door samenwerking. Zij onderzoekt hoe het potentieel van mensen ontsloten kan worden. Voor deze tentoonstelling ontwikkelt Bianca nieuw werk in aansluiting op Tetem’s nieuwe programmalijn Futures Literacy. De tentoonstelling is hoofdonderdeel van het Maker Festival Twente 2022, dat hetzelfde thema heeft. De term Futures Literacy is bedacht door Riel Miller van UNESCO vanuit het idee dat ‘de toekomst’ niet bestaat. Het is een vaardigheid die mensen in staat stelt om de toekomst beter te begrijpen. Futures Literacy versterkt de verbeeldingskracht en verbetert het aanpassingsvermogen om ons voor te bereiden, te herstellen en opnieuw uit te vinden wanneer er veranderingen plaatsvinden.

Gen C voor kinderen

Worldbuilding workshop Bianca Carague

Tijdens de kinderopening ontwikkelen kinderen in de workshop Material Worldbuilding samen met kunstenaar Bianca Carague denkbeelden over hoe de meubels, speelgoed, kleding of planten van de toekomst eruit kunnen zien. De output wordt door Bianca verwerkt in haar digitale kunstwerken.

De workshop wordt gegeven op 26 maart en 9 april en is voor alle kinderen van 8 t/m 12 jaar. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de kinderopening en de andere data waarop je de workshop Material Worldbuilding kunt volgen vind je hier.

Wanneer

t/m 12 juni

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede