Favorieten
Nederlands
Sluiten
Georg Philipp Telemann 2363 1551784488 2 mei
Muziek

GEORG PHILIPP TELEMANN

Een nieuwe generatie topklasse musici.

Een geniaal componist als Telemannn verdient een programma door uitgelezen musici die een lans kunnen breken v...

Lees verder

Een geniaal componist als Telemannn verdient een programma door uitgelezen musici die een lans kunnen breken voor een componist die veel te lang in de schaduw heeft gestaan van Bach en Handel. Een componist die door juist die twee genoemde collega-componisten gezien werd als de grootmeester van hun generatie.

Met de in 1738 in Parijs verschenen ‘Nouveaux Quators' maakte Telemann zijn grote reputatie als auteur van hoogstaande kamermuziek meer dan waar: zoveel invalshoeken kent deze bundel en zo'n delicaat gevoel voor lijnvoering paart de componist aan zijn originele ingevingen, dat het oor er bijna van 'in overdrive' gaat. Maar ook aan de amateurmusici van zijn tijd dacht hij: al in 1728 publiceerde Telemann met 'Der Getreue Music-Meister' een soort muzikale leesmap die in Hamburg om de veertien dagen verscheen. Een heerlijk gemengd programma rond deze 'Orpheus van de Elbe', die chauvinistisch maar ook cosmopolitisch ingesteld was.

Musica ad Rhenum is zo'n ensemble en behoeft nauwelijks introductie: het is een van de meest opwindende en vooraanstaande Oude Muziek - ensembles en vormt, volgens "BBC Music Magazine", de voorhoede van een generatie topklasse musici met idealen op het gebied van de authentieke uitvoeringspraktijk. Artistiek leider van de groep is de virtuoze fluitist en dirigent Jed Wentz, die wel beschreven is als: "de koning van de fluitisten" (Sydney Tribune), "een geboren dichter" (Boston Globe) en "een frisse bries".

Wanneer

2 mei vanaf 20:00

Prijzen
  • Entree
  • € 22.75

Exclusief €2,50 boekingskosten per bestelling. Inclusief garderobe, koffie/thee vooraf en pauzedrankje.

Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

302