Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Goed gebuurt 1275 1535982746 35ht2qwuuk

GOED GEBUURT - ONGEBONDEN

Ongebonden gaat over jonge mensen die alternatief leven in Nederland.

​Ongebonden is een film van het makersduo Carlijn Assink (Hengevelde) en Roel Millenaar (Utrecht). Carlijn en ...

Lees verder

​Ongebonden is een film van het makersduo Carlijn Assink (Hengevelde) en Roel Millenaar (Utrecht). Carlijn en Roel werken samen onder de naam Goed Gebuurt. Ze hebben samen al eerder film gemaakt, Vrijgekocht. Die documentaire liep zo goed dat ze besloten een vervolg te maken.

Ongebonden gaat over jonge mensen die alternatief leven in Nederland. Carlijn vertelt: “We zijn op zoek gegaan naar een middenweg in de maatschappij. Moet je altijd met de stroom mee? Dus veel werken, consumeren, verdienen (en schulden maken) of kan het ook anders?” Om daarachter te komen hebben ze een half jaar lang drie jonge mensen gevolgd: Jorn, Marin en Kees. Zij kiezen ervoor om op een eigenzinnige manier te wonen, werken en leven, zonder daarbij uit de maatschappij te stappen. “Echt tof om te zien hoe zij hun eigen pad volgen, niet meer gebonden aan de standaard.”

De makers willen met Ongebonden vooral laten zien dat er meer opties zijn dan de standaard. Roel zegt: “In onze eerste documentaire volgen we mensen die jarenlang een kapitaal hebben opgebouwd in het werkende leven en daarna besloten het om te gooien. Nu volgen we jonge mensen die die financiële buffer niet hebben. Ongebonden gaat dus vooral over keuzes maken. Waar geef je je geld aan uit? Hoe wil je wonen? Hoeveel wil je werken?” Dilemma’s waar tegenwoordig veel jongeren over na denken.

De film is tot stand gekomen met behulp van crowdfunding. “Daaraan konden we al merken dat er veel interesse is in dit onderwerp. We organiseren nu voor het eerst een filmtour door vier steden in Nederland. Spannend, want we hopen dat er wel veel mensen op af komen natuurlijk”, lacht Carlijn.

Volg Goedgebuurt op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven. Tickets voor Ongebonden zijn te koop bij Concordia.

Wanneer

Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede