Gogbot 6 september 2018 - 9 september 2018

GOGBOT

De 15e editie van GOGBOT zit vol spectaculaire acts en installaties, internationale primeurs en heel veel jong talent.

Future Flash 200, from Frankenstein to Hyperbrain.

Lees verder
17:00 - 22:00
Gratis

Future Flash 200, from Frankenstein to Hyperbrain.

Dit jaar flitsen ze terug naar 1818 toen Mary Shelly haar roman Frankenstein schreef, de geboorte van de cyborg, maar er wordt ook vooral kritisch gekeken naar de toekomst. De wereld wordt aangejaagd door A.I., robotics en hamen enhancements. Wat gaat dat betekenen? Hoe ziet onze toekomst eruit? Kom erachter tijdens GOGBOT.

Hoogtepunt van deze jubileum editie is COMPRESSORHEAD. Deze vijfkoppige robotband met 350 kg zware singbot uit Berlijn speelt met nano-precisie dagelijks twee sets op de mainstage van het festival. De band speelde al in wereldsteden als Moskou en New York en trad in Los Angeles op met Courtney Love - weduwe van Kurt Cobain – en beleeft tijdens GOGBOT in Enschede een heuse Nederlandse première. 

Een ander highlight is de NL première van LU YANG: Electromagnetic Brainology Het grote talent en enfant terrible vertegenwoordigde China tijdens de Biënnale van Venetië in 2015 en toont tijdens GOGBOT een grootschalig digitaal fresco in de Grote Kerk, een wilde mix van Japanse manga en anime, online gaming culture, sci-fi, neuroscience en religie. 

Absoluut hoogtepunt is de Detroit en New York-based mixed format digital artist Sam Rolfes, volgens critici de beste videokunstenaar van de nieuwe generatie. Rolfes laat met 3D-software het menselijk lichaam los in een diffuse psycho-sexuele wereld dat sublimeert in tijd en ruimte. Tijdens GOGBOT transformeert hij de 12e-eeuwse torenkamer van de Grote Kerk in een hallucinerend futuristisch visioen. De openingsavond op 6 sept kent opvallende specials, naast COMPRESSORHEAD o.a. een optreden van de Japanse A.I. componist en visual algoritm performer Tatsuru Arai op de Oude Markt en tijdens de afterparty in voormalig Atak een optreden van Moritz Simon Geist van het Duitse SONIC ROBOTS.

Nieuw Stationsplein

Primeur tijdens GOGBOT is de oplevering van de eerste versie van het nieuwe Stationsplein. In samenwerking met gemeente Enschede, PLANETART/GOGBOT, 100%FAT, Concordia en anderen krijgt het plein nu een interactieve DJ BOOTH, de WannaSwing en een grote streetart mural over het gehele plein. 

Electro, techno en meer..

GOGBOT toont jaarlijks de nieuwste ontwikkelingen uit de elektronische muziek en geluidskunst, met in 2018 acts en DJ's uit Japan, US, UK, Duitsland, Denemarken en veel jonge nieuwe talenten uit NL en onze regio.
Nieuw op de Oude Markt, achter de Grote Kerk, is een non-stop Techno Stage, hosted by T-LAB. GOGBOT kent een zeer uitgebreid muziekprogramma, ook in het voormalig Atak, elke avond tot diep in de nacht.


Wanneer

donderdag 6 september 2018 | 17:00 - 22:00

  • Entreeprijs
  • Gratis
Contact

Oude Markt

Oude Markt 1

7511 GA Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Oude Markt

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede