Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Gokkers en Graaiers
      18 november
Kunst en cultuur

GOKKERS EN GRAAIERS

Auteur Roel Janssen en politicus Pieter Omtzigt.

Samen met Boekhandel Broekhuis presenteert Concordia een avond over de politieke actualiteit van Nederlands ri...

Lees verder

Samen met Boekhandel Broekhuis presenteert Concordia een avond over de politieke actualiteit van Nederlands rijke financiële traditie. Te gast zijn auteur Roel Janssen en politicus Pieter Omtzigt. Aanleiding voor dit gesprek is 'Gokkers en Graaiers', het nieuwste non-fictie boek van Roel Janssen. Met de prikkelende ondertitel 'Financiële schandalen van de VOC tot de Zuidas'.

De financiële geschiedenis van Nederland is Roels uitgangspunt bij het schrijven van zijn boek. Onze voorouders waren volgens hem allesbehalve calvinistisch en behoedzaam – ze speculeerden erop los en ontwikkelden slimme financiële technieken. Er loopt een loopt een lange draad van het begin van de zeventiende eeuw naar het heden. Van Amsterdamse bankiers tot VOC tot de tulpenbollengekte in 1637, verschillende voorbeelden komen langs. En tegenwoordig faciliteert de Amsterdamse Zuidas het type financieel-juridische en fiscale dienstverlening dat van Nederland ’s werelds grootste doorstroomland van kapitaal heeft gemaakt.

Nederland als doorstroomland. Het is een onderwerp waar Pieter Omtzigt deze avond dieper op in zal gaan, mede omdat er eind november een Kamerdebat gepland staat over dit onderwerp.

Wanneer

vr 18 nov. 2022 t/m vr 18 nov. 2022 18 november vanaf 19:00

Prijzen
Entree€ 7.50
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245