Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Gold 1534 1539091034 35ht4i0q90
, Muziek

GOLD - 50 JAAR JUBILEUM

The King's Singers

Het jaar 2018 markeert de 50ste verjaardag van de uit Cambrigde afkomstige The King’s Singers. Al hun activite...

Lees verder
20:00
29.50

Het jaar 2018 markeert de 50ste verjaardag van de uit Cambrigde afkomstige The King’s Singers. Al hun activiteiten zullen gepresenteerd worden onder de jubileumtitel GOLD.

In een speciaal uitgebracht GOLD tripel-CD-album en een GOLD jubileumboek zal aandacht wordt besteed aan het muzikale erfgoed van The King’s Singers, alsmede aan de mogelijke ontwikkelingen van vocale muziek in de breedst mogelijke zin. In Enschede brengt het gerenommeerde vocaal ensemble enkele hoogtepunten. Ze zingen werken uit het ijzeren repertoire voor mannensextet van de renaissance tot op heden. Daarnaast een door Joanna & Alexander L'Estrange speciaal voor het jubileum geschreven compositie Quintessentially. Bijzonder goed zijn de King’s Singers in lyrische repertoire; ze zijn wat dat betreft echte troubadours. Vocaal Ensemble Exicon zal een speciaal gastoptreden verzorgen: samen met The King’s Singers brengen zij werken van Bob Chilcott, Eric Whitacre en oud-King’s Singer Philip Lawson ten gehore. En aan het eind van het programma toveren The King’s Singers uit hun party-bag nog klassiekers uit het close harmony repertoire. De wereld mag dan misschien enorm veranderd zijn in de afgelopen vijftig jaar sinds de originele King’s Singers bij elkaar kwamen, maar de huidige groep heeft nog steeds hetzelfde vuur – dat iedere dag weer de vreugde voor zingen wil uitstralen en dat zij tot leven brengen voor hun publiek, met hun virtuositeit en visie op een opwindende muzikale toekomst.

Bezetting The King’s Singers: Patrick Dunachie - Countertenor Timothy Wayne-Wright - Countertenor Julian Gregory - Tenor Christopher Bruerton - Bariton Christopher Gabbitas - Bariton Jonathan Howard - Bas

Wanneer

Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

262