Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Graduates 2018 2446 1552558731 35hxedybfx t/m 11 mei
Kunst en cultuur

GRADUATES 2018

Een tentoonstelling van het werk van vier afgestudeerden van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie / Fotovakschool.

In ‘Graduates 2018’ worden vier kersverse afstudeerders uitgelicht, die vorig jaar de opleiding aan de Fotovak...

Lees verder
Gesloten
Gratis

In ‘Graduates 2018’ worden vier kersverse afstudeerders uitgelicht, die vorig jaar de opleiding aan de Fotovakschool hebben afgerond. Het zijn Christine Mooijer, Marvel Harris, Yasmila van Vliet en Romina Demy. Allemaal tonen zij de persoonlijke blik op de wereld en de fotografie, die zij tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld.

Christine Mooijer
‘Soliloquy’ is een serie van fotograaf Christine Mooijer, die gaat over het zoeken en vinden van een ontsnapping aan de realiteit, om vervolgens toch weer terug te moeten keren naar de werkelijkheid. De serie is vormgegeven als scènes uit een film, die de fotograaf op pauze heeft gezet. Wat er precies gebeurt in deze film? Dat is aan de interpretatie van de kijker overgeleverd.

Marvel Harris
Naar eigen zeggen leerde Marvel Harris door zijn camera, zijn gevoelswereld bespreekbaar te maken. In ‘Inner Journey’ legt hij met zelfportretten zijn transitieproces van vrouw naar man vast, evenals de rol van zijn eetstoornis hierin. De rauwe werkelijkheid, die vandaag de dag maar schaars te zien is, maakt hij zichtbaar. De foto’s zijn soms confronterend om naar te kijken, maar geven ook herkenning. De fotograaf neemt je graag een stukje mee op zijn hobbelige weg naar de zelfacceptatie.

Yasmila van Vliet
Als een danser voor de spiegel staat is hij zichzelf continu aan het beoordelen, corrigeren en vergelijken. Met het project ‘Ik kijk-kijk mij’ onderzoekt Yasmila van Vliet hoe dansers het ervaren om elke dag uren voor de spiegel te repeteren. Welke relatie ontstaat er dan tussen een danser en zijn spiegelbeeld en welke gevolgen kan dit hebben voor het zelfbeeld? Daarnaast toont zij werk uit het project ‘One Night’s Dance’, waarbij twee jonge dansers zijn gevolgd in het maakproces van een nieuw stuk.

Romina Demy
Fotograaf Romina Demy is geïntrigeerd door hoe het digitale beeld onze perceptie van de werkelijkheid verandert. In haar werk onderzoekt ze het medium fotografie en slaat zij een brug tussen het plaatje en de werkelijkheid. Ze belicht onderwerpen als tijd en ruimte, het Utopia en de realiteit van een foto. Haar fascinatie om in dit digitale tijdperk beeld terug te brengen naar de fysieke omgeving, uit zich in haar multidimensionaal fotografisch werken.

Wanneer

wo 3 apr. 2019 t/m za 11 mei 2019 t/m 11 mei

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Fotogalerie Objektief

Walstraat 33

7511GE Enschede

+31 53 4322507

www.facebook.nl/graduates2018

Graduates5
Graduates4
Graduates2
Graduates3

Route plannen

Locatiegegevens

1 Fotogalerie Objektief
Walstraat 33
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden