Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Hanna van Hendrik Enschede t/m 4 september
Evenement, Kunst en cultuur

HANNA VAN HENDRIK

Het groots theaterspektakel komt terug naar Vliegveld Twenthe.

In 2019 was Hanna van Hendrik een groot succes. Meer dan 47.000 mensen beleefden het intieme leven van Hanna e...

Lees verder

In 2019 was Hanna van Hendrik een groot succes. Meer dan 47.000 mensen beleefden het intieme leven van Hanna en haar gezin. Een verhaal over hechte familiebanden, angst, veranderingen, liefde en bevrijding.

Op Vliegveld Twenthe verrijst een decor zoals nog nooit eerder gezien in Nederland, waar je gedurende drie seizoenen onderdeel bent van het leven van boerin Hanna en haar familie.

Je volgt haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in 1971 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Door het naderende afscheid van de boerderij komt het verleden van Hanna tot leven. Je bent getuige op haar bruiloft met de vreemdeling Hendrik, schuiven aan in de boerderij waar de kinderen worden geboren en nieuwe landbouwmachines worden gekocht. Je zit vooraan als Hanna wordt benoemd tot woordvoerster voor de protesterende boeren. Je deelt Hanna’s verdriet als haar grote liefde Hendrik verongelukt en lopen mee achter de kist. En je staat naast haar als ze uiteindelijk de boerderij moet verkopen en de koeien in veewagens worden geladen en uit het zicht verdwijnen. Een afscheid dat niemand onberoerd laat, maar ook een nieuw begin is.

Wanneer

vr 8 jul. 2022 t/m zo 4 sep. 2022 t/m 4 september

Prijzen
Entree€ 65.00
Locatie

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Vliegveldweg 345

7524PT Enschede

www.hannavanhendrik.nl

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie
Vliegveldweg 345
7524PT Enschede