Heemtuin 828 1526652985 3 juni 2018
Kinderen

HEEMTUINDAG

Bijzondere natuuractiviteiten in de Heemtuin in het Lederboerpark.

Een leuk dagje uit met het hele gezin.

Lees verder
13:00 - 16:00
Gratis

Een leuk dagje uit met het hele gezin.

Na de ongewoon late inval van de winter kwam de lente wat laat op gang dit jaar. Inmiddels is dat oponthoud volop ingehaald en als je goed om je heen kijkt zie je nu dat de natuur volop groeit en bloeit. Zo ook natuurlijk in onze IVN Heemtuin.  Er echter nog veel meer te zien én zelf te doen op zondag 3 juni.

Tijdens de Heemtuindag kun je kijken naar demonstraties stro-figuren vlechten. Voor de kinderen is dit extra leuk omdat ze zelf stro-figuurtjes mogen vlechten.  Er zijn ook kant en klare stro-figuurtjes te koop.

Verder zijn er demonstraties “zandstrooien”, zoals vroeger de gewoonte was in de Twentse boerderijen. Leuk om te zien hoe ze dat toen deden. Maar zelf uitproberen is natuurlijk nog spannender. Gewoon doen en sta versteld van de prachtige figuren die jij zelf kunt maken.

Om kinderen in de gelegenheid te stellen hun creativiteit helemaal uit te leven mogen ze met natuurlijke materialen een dromenvanger maken. Wat is er leuker dan zo'n eigen vlechtwerkje mee naar huis te nemen na de Heemtuindag!

Bij de IVN-kraam kun je leuke geschenkjes, zoekkaarten, natuurboeken etc. kopen. Misschien iets voor de komende Vaderdag?

Er wordt tegen een kleine vergoeding koffie, thee en limonade geschonken met heerlijke zelf gebakken zoete en hartige lekkernijen en er is zelfgemaakte jam te koop. 

Leerlingen van de muziekklas van het Stedelijk Lyceum Kottenpark zullen aanwezig zijn met hun band om de middag muzikaal op te luisteren.

Wanneer

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Abraham Ledeboerpark

Hengelosestraat 325

7521 AD Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Abraham Ledeboerpark