Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
De film her 1329 1536313891 35ht2t9qbi

HER

De fascinerende en ontroerende film Her met Joaquin Phoenix.

Op maandag 17 september staat de mens in de technologische toekomst weer centraal bij Concordia. Deze keer met...

Lees verder

Op maandag 17 september staat de mens in de technologische toekomst weer centraal bij Concordia. Deze keer met de fascinerende en ontroerende film Her met Joaquin Phoenix, die gaandeweg verliefd wordt op Samantha, de stem van een computerprogramma. De film wordt ingeleid door dr. Somaya Ben Allouch, lector aan Saxion Hogeschool, die ook het nagesprek zal leiden.

Ben Allouch is sociale robots-onderzoeker en geïnteresseerd in de relatie tussen mens en technologie. Haar expertise ligt op het gebied van adoptie en acceptatie van nieuwe technologieën, zoals de acceptatie van sociale robots door mensen. “Ik ben ervan overtuigd dat de inzet van technologie het menselijk leven positief kan beïnvloeden, niet alleen door achteruitgang in kwaliteit te minimaliseren, maar ook door de kwaliteit van leven te behouden of zelfs te verhogen,” aldus dr. Somaya Ben Allouch.

Over de film

Her gaat over Theodore Twombly (Phoenix), een complexe en gevoelig man die zijn geld verdient met het van schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, dat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker.

Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren. Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk? De film werd bekroond met de Oscar voor het beste scenario.

★★★★★ Volkskrant: "Een kleine, gevoelige, uitdagende en modern vormgegeven film (..) Jonze roept vragen op die zowel hoofd als hart beroeren, met een verademend gebrek aan ironie."

Op 17 september is er een bijzondere maandagspecial met de film Her (2013) met inleiding en nagesprek met sociale robots-onderzoeker Somaya Ben Allouch, lector aan Saxion Hogeschool.

Wanneer

Prijzen
Entree€ 9.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede