Favorieten
Nederlands
Sluiten
Her 4 17 september 2018
Film

HER + NAGESPREK

Fascinerende en ontroerende film met Joaquin Phoenix, die gaandeweg verliefd wordt op Samantha, de stem van een computerprogramma. Met nagesprek met sociale robots-onderzoeker Somaya Ben Allouch.

Deze film werd bekroond met de Oscar voor het beste scenario.

Lees verder

Deze film werd bekroond met de Oscar voor het beste scenario.

De film wordt ingeleid door dr. Somaya Ben Allouch, lector aan de Saxion Hogeschool, die ook een nagesprek zal leiden. Ben Allouch is onderzoeker en geïnteresseerd in de relatie tussen mens en technologie.

Haar expertise ligt op het gebied van adoptie en acceptatie van nieuwe technologieën, zoals de acceptatie van sociale robots door mensen.

Her gaat over Theodore Twombly (Phoenix), een complexe en gevoelige man die zijn geld verdient met het schrijven van persoonlijke en liefdevolle brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, raakt hij geïntrigeerd door een nieuw geavanceerd computersysteem, dat een geheel eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker. Wanneer hij het systeem activeert ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap verdiept zich steeds meer door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, en lijkt zelfs tot een gevoel van liefde voor elkaar te evolueren. Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk?

VS, 2013, 120 min.

Wanneer

maandag 17 september 2018 | 19:30

  • Entreeprijs
  • € 9.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

[email protected]

Route plannen

1 Concordia Film - Theater

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

293