Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Herfstvakantie in de Museumfabriek t/m 25 oktober
Kunst en cultuur, Kinderen

HERFSTVAKANTIE IN DE MUSEUMFABRIEK

Allerlei activiteiten rondom het thema bos.

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen in de Museumfabriek terecht voor allerlei activiteiten in het teken ...

Lees verder
11:00 - 17:00

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen in de Museumfabriek terecht voor allerlei activiteiten in het teken van het bos.

Kinderen kunnen meebouwen aan een boom, een mini-college 'Wat leeft er in het bos' volgen en meedoen aan creatieve workshops in de Makerspace. Samen met kunstenaar Sara Vrugt kan jong en oud mee borduren aan '100.000 bomen en een bos van draad', een kunstproject waarbij een geborduurd bos van maar liefst 30 vierkante meter ontstaat.

Vanaf 10 oktober zijn er ook vier nieuwe Wunderkammers te zien: De Xylotheek van Lodewijk Napoleon, de biggetjes van Toon Tankink (over radioactieve straling), de kunst van het verleiden (over ijdelheid) en kijk, teken en zie (een studieus tekenatelier).

De xylotheek van Lodewijk Napoleon

Een uniek collectiestuk, want het is slechts een van de drie xylotheken van Nederland. Een xylotheek is een houtverzameling in boekvorm. Ieder deel, in de vorm van een boek, is gemaakt van een andere houtsoort. Voor de rug werd de schors gebruikt. Deze xylotheek werd rond 1809 in opdracht van Lodewijk Napoleon gemaakt voor de Gelderse Academie in Harderwijk, met beroemde oud-studenten zoals Boerhave en Linnaeus. De verzameling bestond oorspronkelijk uit meer dan 200 delen, waarvan er 147 bewaard zijn gebleven.

Activiteiten in de herfstvakantie

Deze activiteiten vinden er allemaal plaats in de Museumfabriek tijdens de herfstvakantie:


Reserveren
In verband met alle maatregelen kun je het beste een tijdslot met toegangsbewijs reserveren in de ticketshop van de Museumfabriek, daar kun je ook verschillende activiteiten reserveren. Kijk per activiteit hoe je hier tickets voor kunt reserveren.

Wanneer

t/m 25 oktober

Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede