Hessel Bosch t/m 21 december
Kunst & cultuur

HESSEL BOSCH

50 jaar fotograaf

Fotogalerie Objektief nodigt je uit voor ‘50 jaar fotograaf’, een tentoonstelling met het werk van Hessel Bosc...

Lees verder
12:30 - 17:00
Gratis

Fotogalerie Objektief nodigt je uit voor ‘50 jaar fotograaf’, een tentoonstelling met het werk van Hessel Bosch.

Hessel Bosch (Enschede, 1946) is geboren met een lens voor het leven. Na bijna een halve eeuw gewerkt te hebben volgens de regels van de vakfotografie gaat hij nu helemaal los, met als enige regel dat er geen regels zijn. 

Hij reist heel Europa door, op zoek naar verborgen schatten onder het mos van de geschiedenis. Zijn passie voor het industriële, culturele en architectonische erfgoed geeft het verleden een nieuwe dimensie, rauw en ruig, puur en naakt. Onkruid bloeit op, beton gaat ademen, roest krijgt glans, graffiti wordt literatuur. 

Hij is de conservator in zijn eigen museum voor de urban photography, de regisseur van het gedoofde leven. Elke foto vertelt een apart verhaal, de totale collectie is de oogst van zijn missie: waarnemen en vastleggen. Het vrije werken geeft hem inspiratie voor revolutionaire composities en dat houdt niet op als de camera rust. In zijn hoofd is het nooit pauze en op zijn nachtkastje liggen pen en papier klaar om wilde ideeën te temmen. Het is de creatieve onrust die Hessel tot grootse foto’s drijft. 

En tot diverse bekroningen zoals de Gouden Camera, diverse Kodak Gold Awards en uiteindelijk na het winnen van vele prijzen de Gold Master titel.

Wanneer

t/m 21 december van 12:30 tot 17:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Fotogalerie Objektief

Walstraat 33

7511GE Enschede

+31 53 4322507

fotogalerie-objektief.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Fotogalerie Objektief

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede