Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190410 094753 35hxfz3kbk t/m 23 oktober
Kinderen

HET GROTE KLEURENBALLET

Feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken.

‘Het Grote Kleurenballet’ is een feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken.

Lees verder

‘Het Grote Kleurenballet’ is een feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken.

Een grote gele bal met vrouwenbenen doet een spectaculaire draai, een stoere blauwe streep met armen beweegt strak op de maat van de muziek. Steeds meer fascinerende kleuren en vormen komen het podium op. Alleen zijn sommige danspassen best lastig en de kostuums zijn prachtig, maar ook groot en onhandig. Het zorgt voor hilarische en slapstickachtige momenten. Uiteindelijk worden alle strakke passen losgelaten en ontstaat een prachtig bewegend kunstwerk.

‘Het Grote Kleurenballet’ is geïnspireerd op de beroemde choreografie ‘Das Triadische Ballett’ uit 1921 van Oskar Schlemmer, waarin abstracte beeldende kunst letterlijk tot leven komt. Een voorstelling die je stoutste dromen overtreft. Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Over Theaterstraat | Meboer & Bakker Theaterstraat | Meboer & Bakker maken grappige toegankelijke voorstellingen waarin ze (abstracte) moderne kunst door middel van theater nog toegankelijker maken voor kinderen. Dit doen zij door middel van een sterk beeldende, fysieke en humoristische speelstijl, met prachtig vormgegeven kostuums en decor.

Het Grote Kleurenballet is onderdeel van Peuter & Kleuter Festival KLEURRIJK Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? In KLEURRIJK kraakt en knispert het van de levende kunst. Kinderen vanaf 2 jaar én hun (groot-)ouders maken samen met de acteurs uit de theatervoorstellingen spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm, een unieke belevenis waarin publiek naar hartenlust kan ontdekken, spelen en bouwen. Al in de foyer begint de ontdekkingsreis: bezoekers onthullen een wondere wereld van kleuren en figuren, waar regels vervagen en fantasie en plezier alle ruimte krijgen. Kleine en grote kunstenaars spelen met de meest fantastische objecten in dit magisch groeiende museum. Bouw je eigen totempaal van abstracte vormen, duik in een levensgrote blokkendoos of verkleed je tot vierkant of cirkel, net als de acteurs uit de voorstelling Het Grote Kleurenballet, en maak een foto van je eigen gecreëerde, levensechte schilderij waarin jij met je gezin de hoofdrol speelt!

Wanneer

23 oktober vanaf 14:45

Prijzen
Entree€ 7.50
Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245