Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Hetvermoedenvanpoincare 2123 1550134063 35hxcqelqx t/m 4 april
Kunst en cultuur

HET VERMOEDEN VAN POINCARÉ

Een voorstelling van Het Vol vol met humor en rijke dialogen.

Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld in een ondergesneeuwd Alpenchalet. De h...

Lees verder

Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld in een ondergesneeuwd Alpenchalet. De herkenbare humor en rijke dialogen van Het Volk rond menselijk onvermogen ontbreken ook dit keer niet.

In deze nieuwste voorstelling van Het Volk, vaste bespeler van ons theater, zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld. Het Alpenchalet waarin zij zich bevinden is door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.

Met onder meer een spontane pas de deux van de heren op muziek, poëtische teksterupties en zang trachten zij het gedwongen samenzijn draaglijk te houden. De kamer verlaten ze nooit, ondanks ferme voornemens voor een ski-exercitie dan wel poging tot alpinisme.

In de bijna lege ruimte van het chalet bevindt zich slechts één raam. Dat biedt niet alleen uitzicht op de buitenwereld, maar geeft ook visueel inzicht in de gedachtenspinsels van beide heren. Hun gesprekstof bestaat uit zowel enorme trivialiteiten als intellectuele bespiegelingen.

Trouwe bezoeker van Het Volk? Dan kun je je hart ophalen; in deze voorstelling wordt er regelmatig geciteerd uit vroeger repertoire. Voor mensen die de voorstellingen van Het Volk nog niet kennen: laat je verrassen door de rijke en geestige dialogen. Met humor en mededogen weet Het Volk keer op keer ‘mannelijk onvermogen’ vorm te geven.

Wanneer

4 april vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 16.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245