Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
4 en 5 mei t/m 31 mei
Actief

HISTORISCHE STADSWANDELING

Historische Stadswandeling door het oorlogsverleden van Enschede.

Op 1 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Enschede is bevrijd. In de korte periode tussen 1940 en 1945 heeft...

Lees verder
Ei van Ko

Op 1 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Enschede is bevrijd. In de korte periode tussen 1940 en 1945 heeft zich ontzettend veel in Enschede afgespeeld. Het gaat om gebeurtenissen waarvan je ook nu nog de effecten terugziet in de stad.

De groep mensen die nog uit eigen ervaring kan vertellen over de oorlog wordt steeds kleiner. Het is belangrijk dat de verhalen en geschiedenis wel voort leven, juist omdat geschiedenis van dichtbij aanspreekt en impact heeft!

Het was de bedoeling om op 1 april 2020 in groepen een live stadswandeling door de binnenstad te maken. De verhalen die oorspronkelijk op de Bevrijdingsdag van Enschede middels straattheater zouden worden uitgebeeld, zijn de afgelopen weken verteld en voor de camera vastgelegd. Deze beelden zijn thuis te bekijken, maar de route is ook te bewandelen. Op de verschillende locaties kunnen wandelaars met hun mobiel ‘intunen’ op het bijbehorende verhaal.

Op de route passeer je een achttal scenes. Zwaardere thema’s worden afgewisseld met humoristische fragmenten. De wandelroute begint en eindigt bij het Ei van Ko. Meer informatie over de route vind je via de website van 1Twente.

Wanneer

t/m 31 mei

Locatie

Ei van Ko

Langestraat

7511HJ Enschede

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Ei van Ko
Langestraat
7511HJ Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden