Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194141 35hxfxytss t/m 28 maart
Muziek

HITS & WINKELDOCHTERS (GEANNULEERD)

In deze college-slash-theatervoorstelling gaat het niet alleen om liedjes, maar ook om het wonder van het 'maken'.

Wanneer is iets in de muziek tegenwoordig een hit? Een plek in een goed beluisterde ‘daily playlist’ van Spoti...

Lees verder
20:30
15.00

Wanneer is iets in de muziek tegenwoordig een hit? Een plek in een goed beluisterde ‘daily playlist’ van Spotify? 20 miljoen Youtube- views? Airplay op de radio? ‘Iets wat mensen zich makkelijk kunnen herinneren’, komt misschien nog het dichtste bij.

De tegenhanger van ‘de hit’ is ‘de winkeldochter’. Of zo Wikipedia zegt: ‘een onverkoopbaar artikel dat lang in een winkel ligt. In overdrachtelijke termen wordt het soms gebruikt voor een meisje dat niet getrouwd geraakt’. En over die twee tegengestelden gaat de voorstelling ‘Hits & Winkeldochters’.

In 2019/2020 gaat Jan Tekstra de theaters in met een bijzondere voorstelling over deze ‘hits & winkeldochters’. Een college-slash-theatervoorstelling. Want het gaat hem niet alleen om de liedjes, maar juist ook over het wonder van het ‘maken’. Hij gelooft heilig dat er in iedereen een verhalenverteller zit. Een liedjesschrijver. En naar dat onontgonnen gebied gaat hij met het publiek op zoek. Hij leert ze anders naar de wereld te kijken. Als maker, als kunstenaar. En hij maakt met het publiek elke avond een nieuw lied.

Misschien wordt dat lied wel een hit. En zit er in het publiek iemand met een fenomenale stem die de zaal omver blaast. Of wordt het toch een winkeldochter. Dat maakt niet meer uit. Want eenmaal geboren, hou je van je ze. Of ze nou in de schijnwerpers staan, of in de schaduw. Het blijven ten- slotte je kinderen. En die laat je niet in de steek.

Jan Tekstra is liedjesschrijver, scenarioschrijver, zanger & acteur. Hij schreef hits. Marco Borsato (Vrij Zijn, Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht, Het Water) en Jayh Jawson (Mooie Dag) zijn wellicht de bekendste vertolkers van zijn werk. Maar hij schreef meer. Veel meer. Voor theater, nationale en internationale artiesten. Sommigen nog steeds bekend, sommigen alweer in de vergetelheid geraakt. Net als alle schrijvers is hij gaan houden van die vergeten liedjes. Jan is trots op de kinderen die het wel hebben gemaakt, maar zo’n hit heeft vele vaders. Juist de thuisblijvers verdienen veel meer aan-dacht, omdat ze anders zullen eindigen als ‘weesjes’.

Wanneer

28 maart vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info