Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
HNT t/m 10 oktober
Kunst en cultuur

HNT SPEELT ALTIJD

Drie toneelparels van Het Nationale Theater in één avond! Met Rick Paul van Mulligen, Mark Rietman, Yela de Koning en Antoinette Jelgersma/Romana Vrede.

Het Nationale Theater speelt altijd: live én met anderhalve meter afstand

Lees verder
20:00
22.50

Het Nationale Theater speelt altijd: live én met anderhalve meter afstand

Troost, hoop en afleiding En toen stond de wereld stil en zaten we bijna allemaal thuis, terwijl in de ziekenhuizen overuren werden gedraaid. Velen vroegen zich af hoe het verder zou gaan met onze toekomst, onze gezondheid, onze geliefden. Wordt het ooit weer zoals het was – en willen we dat? Moeten we leren wennen aan het ‘nieuwe normaal’ – maar wat is dat dan? Of biedt de crisis een kans op radicale vernieuwing – en hoe ziet die er dan uit? Liefdesverklaring Een gepassioneerde ode aan jou, het publiek!

U bent mijn moeder Joop Admiraals ontroerende ode aan zijn dementerende moeder

In 1981 schreef Joop Admiraal theatergeschiedenis met U bent mijn moeder, gebaseerd op gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde. Opzienbarend was hoe Admiraal zowel zichzelf áls zijn moeder speelde, waardoor de voorstelling ook een meesterproef toneelspelen werd. Rick Paul van Mulligen wilde deze tekst die hem zeer aan het hart gaat al langere tijd spelen, Noël Fischer had hem ook op haar verlanglijst staan. Nu zagen zij de kans schoon.

Een soort Alaska Harold Pinters geheimzinnige en spitsvondige versie van Doornroosje

Na de Eerste Wereldoorlog waarde een virus door Europa, dat vijf miljoen mensen in een mysterieuze slaapziekte hulde. In de jaren zestig bleken zij door behandeling met een Parkinson-medicijn voor korte tijd te ontwaken. Oliver Sachs schreef over deze ziekte en de revolutionaire behandeling Awakenings, verfilmd met o.a. Robert De Niro en Robin Williams. Harold Pinter schreef gebaseerd op Sachs’ verhaal de eenakter Een soort Alaska, waarin een vrouw na dertig jaar slapen ontwaakt.


Wanneer

10 oktober vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 22.50
Bestel kaarten
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info