Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Roos Groothuizen Tetem enschede t/m 5 september
Kunst en cultuur, Digitaal

I WANT TO DELETE IT ALL, BUT NOT NOW

Speelse escape room over onze digitale dilemma's

Dit is een speelse, conceptuele escape room van mediakunstenaar Roos Groothuizen waarin je je persoonlijke keu...

Lees verder
Je eigen woonkamer
2.50

Dit is een speelse, conceptuele escape room van mediakunstenaar Roos Groothuizen waarin je je persoonlijke keuzes verkent om aan de data-industrie te ontsnappen. In een 60 minuten durende ervaring gaan spelers op zoek naar de oorsprong van hun eigen digitale gewetenskwesties via puzzels en obstakels.

Apps, videoplatforms en social media zijn een essentieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. De schaduwzijde hiervan is dat al het online gedrag continu wordt geregistreerd en doorverkocht en dat je eigenlijk geen idee hebt waarvoor je toestemming geeft. We hebben allemaal wel eens gedacht om offline te gaan of alternatieven te verkennen, maar wat houdt ons tegen?

In een 60 minuten durende ervaring worden spelers via fysieke en digitale puzzels geconfronteerd met persoonlijke dilemma’s over aspecten als online verslaving, privacy en verantwoordelijkheid. De escape room speelt zich af in de kamer van de vermiste internationale student Rosa Aringa. Als privédetective ga je op zoek naar de antwoorden achter haar vermissing. Door Rosa’s stappen te traceren ontdek je waarom een groot deel van haar kamer geheimzinnig was afgesloten. Is haar vermissing in scène gezet? Wat deed ze online? Van wie waren al die cryptische appjes? En waarom was de deur weg? Door de puzzels op te lossen, word je bewust gemaakt van de keuzes die jou weerhouden om actie te ondernemen en de controle op het internet terug te vinden. Je kunt de escape room digitaal spelen via een livestream body camera en/of fysiek in Tetem.

De tentoonstelling ‘I want to delete it all, but not now’ is ontwikkeld door kunstenaar Roos Groothuizen in opdracht van Tetem. Roos onderzoekt onze rechten binnen een samenleving die steeds verder digitaliseert en de wijze waarop wij hier grip op kunnen krijgen. De tentoonstelling is ontwikkeld binnen Tetem’s programmalijn Society 5.1 en het thema Dark Ethics. Tetem onderzoekt daarmee – samen met kunstenaars – de (mis)match tussen mens en technologie en de ethische aspecten en (on)bedoelde consequenties van technologie in het leven van mensen. De titel van de tentoonstelling is gebaseerd op een quote uit het boek ‘Sad by Design’ door Geert Lovink. Zijn analyse naar de schaduwzijde van online platforms vormde de inspiratiebron voor Roos om een opzettelijk eindeloze zoektocht te creëren waarin menselijke verlangens ons tegenhouden.

Meedoen

De escape room is voor 2-3 spelers. De voertaal is Engels en het is geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Je kunt een tijdslot boeken via tetem.nl/escaperoom.

Wanneer

t/m 5 september

Prijzen
Entree€ 2.50
Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Reserveer een tijdslot

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer

2 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede