Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Moontan
      27 januari
Kunst en cultuur, Muziek

ICONIC ALBUMS - MOONTAN

Live interview met Rinus Gerritsen over het iconische Golden Earring album Moontan.

Op vrijdag 27 januari 2023 staat het legendarische album Moontan van Golden Earring centraal tijdens Iconic Al...

Lees verder
19:30
14.00

Op vrijdag 27 januari 2023 staat het legendarische album Moontan van Golden Earring centraal tijdens Iconic Albums in Metropool Muziekcafe in Enschede.

Bassist Rinus Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd en andere hoofdrolspelers vertellen hun verhaal vanaf een groot scherm. Ook zal Rinus de bezoeker een unieke inkijk geven de ontstaansgeschiedenis aan de hand van de mastertapes. “We gaan Radar Love en Vanilla Queen ontleden”, aldus Rinus.

Moontan werd uitgebracht in 1973 en is het enige album van de Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat natuurlijk Radar Love, de grootste hit ooit van de Haagse band. De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. En ook Candy’s Going Bad komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst. “Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat Radar Love zoveel impact zou hebben.”Iconic Albums
Tijdens de reeks Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt. Iconic Albums komt uit de koker van Martin Kuiper. Tijdens eerdere edities van Behind the Music in Paard waren Rinus Gerritsen van Golden Earring, Spike van Di-rect en Tim Akkerman te gast. Afgelopen zomer vond in Paard Muzikale Voetsporen - Anneke van Giersbergen eert Kate Bush plaats. De vuurdoop van de allereerste editie van Iconic Albums, waarin Mental Floss For The Globe van Urban Dance Squad centraal stond, was op 15 september 2021 in een uitverkocht De Helling in Utrecht.

Wanneer

vr 27 jan. 2023 t/m vr 27 jan. 2023 27 januari vanaf 19:30

Prijzen
Entree€ 14.00
Avondkassa€ 16.00
Locatie

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245