Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Theatermakerij concordia 2737 1554884358 35hxfz3puo t/m 4 mei
Kunst en cultuur

IK WEET WAT JIJ BENT

​Verhalen over labels, stempels, jodensterren, pesterijen, er niet bij horen en niet weten wie of wat je bent, vormen samen deze indrukwekkende voorstelling.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, alle gebaseerd ...

Lees verder

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, alle gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Verhalen over labels, stempels, jodensterren, pesterijen, er niet bij horen en niet weten wie of wat je bent, vormen samen deze indrukwekkende voorstelling. Wat als je in een hokje gestopt wordt waar je niet meer uit kan? Wat als je voortaan een jodenster moet dragen? Wie ben je dan nog? ..."Ik weet wat jij bent, jij bent een pinda en pinda's mogen niet klagen over de oorlog. In Indië was het tenminste nog lekker warm..."

Jongeren uit Enschede en omgeving verdiepten zich onder leiding van theatermakers Renee Buys en Karine Roldaan in de geschiedenis van Enschede ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling IK WEET WAT JIJ BENT.

Locatie van deze Theater Na de Dam-voorstelling: Performance Factory, gebouw Zuid

Wanneer

4 mei vanaf 20:45

Prijzen
Entree€ 8.50
Contact

Performance Factory (voormalige Polaroidfabriek)

Hoge Bothofstraat 49

7511 ZA Enschede

www.concordia.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Performance Factory (voormalige Polaroidfabriek)
Hoge Bothofstraat 49
7511 ZA Enschede