Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Spoorrussischverleden 1787 1542639907 35ht6bilkt
Kunst en cultuur

IN HET SPOOR VAN DE RUSSISCHE ZIEL

Peter d'Hamecourt en Oleg Lysenko

Oleg en Peter duiken tijdens de lunch in het spoor van de Russische ziel...

Lees verder

Oleg en Peter duiken tijdens de lunch in het spoor van de Russische ziel...

Peter d’Hamecourt en Oleg Lysenko duiken tijdens de lunch in het spoor van de Russische ziel, een fenomeen dat door veel Russen wordt gekoesterd als veilige schuilplaats tegen een buitenwereld die 'ons maar niet wil begrijpen’.

Peter: "Het heeft geen zin te proberen Rusland te begrijpen zolang Russen zelf ronddolen als vreemden in hun eigen onmetelijke land. Wat we kunnen doen is verhalen vertellen over de Russen en hun leven. Natuurlijk duiken we met die verhalen ook de geschiedenis in, want als geen ander land op het Europese continent is geschiedenis niet gerelateerd aan het verleden, maar aan het heden."

Bij al deze verhalen hoort muziek die de Russische sfeer onderstreept. Oleg neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het instrument dat bij uitstek met Russische volksmuziek wordt geassocieerd: de bayan. In het vooroorlogse Rusland was de bayan een heel belangrijk instrument. Voordat radio en televisie ten tonele verschenen, werden alle feestelijke gelegenheden, maar ook afscheid van soldaten die naar het front vertrokken, door bayan-muziek begeleid.

Bayan-virtuoos Oleg Lysenko illustreert de geschiedenis van het instrument en de muziek die erop gespeeld werd aan de hand van authentieke (volks)muziek uitgevoerd op drie generaties bayans, een uit 1906, een uit 1940 en een modern concertinstrument uit 2009.

Wanneer

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

308
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer