Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Inge Mulder & Andrey Nesterenko Enschede
      14 april
Kunst en cultuur, Muziek

INGE MULDER & ANDREY NESTERENKO

Een samenspel van saxofoon en piano

Deze lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres.

Lees verder

Deze lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres.

Het concertprogramma wordt geopend door de Cinq danses exotiques van Jean Françaix. The Danses werden oorspronkelijk geschreven als een duet voor twee piano’s in 1957 en was getiteld als ‘Huit Dnases Exotiques’. In 1961 zette Françaix 5 van de bewegingen om voor altsaxofoon en piano, opgedragen aan Marcel Mule. Het meest opvallende kenmerk van deze bewegingen is een zich herhalend dansritme. De ritmes domineren elke beweging, waardoor de melodie vaak secundair wordt aan het ritme.

Daarna volgt de Concertsuite van Bolcom, wat klinkt als een bedrieglijk eenvoudig stuk. Desondanks is het een virtuoze verkenning van de muzikale invloeden van William Bolcom en maakt hij uitgebreid gebruik van het altissimo register van de saxofoon. Hierdoor is het 1 van de meer uitdagende werken in het saxofoon repertoire. De componist zegt zelf dat het stuk een vierdelig ‘high wire’ act (koorddanser).

In het Concerto van Gotkovsky hoor je duidelijk haar persoonlijke, innerlijke strijd over haar gevoelens over de wereld om haar heen. Ze kon niet anders dan het op te schrijven. Het niet kunnen uiten was voor haar een ware marteling. Dat was de drijfveer van Gotkovsky’s creativiteit. De geagiteerde en continue veranderende karakter van Gotkovsky's muziek laat haar verlangen zien het onuitsprekelijke, en bij uitstek, een verkenning van het oneindige uit te drukken.

Hot Sonate is een werk dat tegenwoordig behoort tot de bekendste werken van de componist Schulhoff. Hij was een van de eerste componisten die het potentieel van de door jazz beïnvloede dansmuziekvormen voor serieuze muziek inzag.

Wanneer

14 april vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 5.00
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245