Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Internationale vrouwendag Enschede 8 maart
Kunst en cultuur

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Een samenkomst van vrouwen in de Vrijhof

Teken samen met andere vrouwen op één blanco papier om samen één kunstwerk te maken. Wissel verhalen, ervaring...

Lees verder
16:30 - 18:00
Gratis

Teken samen met andere vrouwen op één blanco papier om samen één kunstwerk te maken. Wissel verhalen, ervaringen en wijsheden uit met andere vrouwen in de grote expositieruimte en #breakthebias! !

In het kader van Internationale Vrouwendag 2022 op dinsdag 8 maart wil Vrijhof Cultuur alle geweldige, briljante en mooie vrouwen van de Universiteit Twente eren door een get-together te organiseren in de Vrijhof. Van 16:30 tot 18:00 zal jij samen de Blank Canvas Tentoonstelling afsluiten door op de blanco papier te tekenen en samen één kunstwerk te maken, want de enige manier om het vooroordeel te doorbreken is door te beginnen met een “blank canvas”. Tijdens de activiteit is er de mogelijkheid om verhalen, ervaringen en wijsheden uit te wisselen onder het genot van een drankje in de grote expositieruimte.

Daarnaast werden dertien vrouwelijke wiskundigen geportretteerd voor de tentoonstelling "Vrouw in de Wiskunde". Dertien vrouwen die hun ervaringen met ons delen en zo als rolmodel dienen om jonge vrouwelijke wetenschappers te stimuleren op hun eigen kracht te vertrouwen. Door de wiskunde te presenteren aan de hand van de perspectieven van vrouwelijke wiskundigen en voorbeelden van hun levensverhalen, hoopt men de menselijke aspecten van de wiskunde te belichten, waardoor deze discipline tastbaarder en dus toegankelijker wordt voor buitenstaanders of nieuwkomers.

De banners met de dertien portretten zijn verdeeld over twee expositieplekken: ingang west van de Vrijhof en in de Universiteits Bibliotheek.

Als laatste zijn in 12 kleine vitrines 12 "vergeten", vrouwelijke, uitvinders uit de geschiedenis te zien op de begane grond in de Universiteits Bibliotheek.

De expositie is opgezet samen met UT studente Vyvyan, die gepassioneerd is door de talenten van mensen en hen wil inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Voor Internationale Vrouwendag wil Universiteit Twnte kennis delen over een aantal zeer interessante uitvindingen gedaan door vrouwen. "Uitvinders zijn mannen" is vaak het beeld, maar veel van de dagelijks gebruikte uitvindingen zijn van vrouwen afkomstig. Eenvoudige dingen als de koffiefilter van Melitta bijvoorbeeld, of meer gespecificeerd: het kogelvrije vest en de injectiespuit.

Al de evenementen van de UT zijn gratis toegankelijk.

Dansstudio Al Hayat organiseert ook een aantal activiteiten in het kader van internationale vrouwendag, deze zijn te vinden via de website van Al Hayat.

Wanneer

8 maart van 16:30 tot 18:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

De Vrijhof

De Veldmaat 5

7522 NM Enschede

+31 54 4894400

Website evenement

[email protected]

Meer informatie?

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Vrijhof
De Veldmaat 5
7522 NM Enschede