Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Its OK I am Fine 2310 1551364875 35hxcyry1e t/m 20 april
Kunst en cultuur

IT IS OK I AM FINE

Een tentoonstelling van Ton Zwerver.

De werkwijze die Ton Zwerver heeft gebruikt om tot deze tentoonstelling te komen is begonnen met het maken van...

Lees verder
14:00 - 17:00
Gratis

De werkwijze die Ton Zwerver heeft gebruikt om tot deze tentoonstelling te komen is begonnen met het maken van een kunstenaars boek met als titel: Black Bird.

Voor dit boek maakt Ton Zwerver gebruik van zowel de 3-dimensionale als 2-dimensionale ruimte om beelden te creëren, gebruikmakend van de vorm van een boek als ruimte. Door te exposeren in de vorm van het boek ontstaat er een samenhang tussen de objecten en de vormen die er deel vanuit maken anders dan de samenhang binnen een vrijstaande sculptuur, maar ook anders dan de context van een boek. Het is een mengvorm waarin ruimte en tijd worden aangelengd met het narratieve van een roman of essay, maar nooit dwingend.

Met het boek wil Ton Zwerver de mogelijkheid onderzoeken om de afzonderlijke werken in een verhalende relatie te plaatsen. Op basis van bestaande beelden, citaten uit zijn eigen werk, bewerkt en onbewerkt gebruikmakend van materiaal in de vorm van foto's, gevonden voorwerpen, resten van oudere sculpturen en nieuw bouwmateriaal wil Ton Zwerver een associatief beeldverhaal laten ontstaan. Elke nieuwe pagina krijgt zijn betekenis door de dingen die je eerder hebt gezien en bouwen aan verschillende verhaallijnen. Van al deze aspecten heeft Ton Zwerver gebruik gemaakt om te komen tot het assembleren van deze tentoonstelling.

Bindend in deze werkwijze, is de menselijke waarneming. Wat we zien lijkt te worden bepaald door wat we weten en door de al of niet toevallige context van onze waarneming. In deze experimenten plaatst Ton Zwerver zijn werk in een andere dan de functionele ordening, spelend met spatiëringen, compositie van vormen en symboliek. Hij probeert het verhalende met het abstracte te verbinden. Hij heeft simpel de elementen die de toeschouwer vervolgens kan opbouwen tot betekenis, tot een 'sculptuur van de gedachte'.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 14.00-17:00

Wanneer

t/m 20 april

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Villa de Bank

Espoortstraat 182

7511 CM Enschede

www.villadebank.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Villa de Bank
Espoortstraat 182
7511 CM Enschede