Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Paddenstoelen excursie 1459 1538386975 35ht4d8gjg
, Kinderen

IVN ENSCHEDE PADDENSTOELEN ONTDEKKINGSTOCHT

IVN organiseert ook dit jaar weer een paddenstoelenexcursie op de Lonnekerberg.

Een leuke en leerzame excursie voor kinderen

Lees verder
14:00

Een leuke en leerzame excursie voor kinderen

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels die zich soms jarenlang onder de grond bevinden. Ze hebben een grote betekenis voor het bos. Het zijn onder meer de “vuilopruimers” van dode planten en dieren. Misschien ken je de kreet "dood hout leeft". Ook dienen zij als voedsel voor onder andere slakken, egels en eekhoorns.

Onder deskundige leiding van een IVN gids maak je kennis met de vele soorten paddenstoelen op de Lonnekerberg. Zouden we de vliegenzwam (die rode met witte stippen) nog zien ? En het eetbare eekhoorntjesbrood, de oude tondelzwam en de bekende gele aardappelbovist ?

Dat zijn maar enkele van meer dan 3500 soorten paddenstoelen die in Nederland voorkomen. De IVN gids vertelt je over de wijze waarop een paddenstoel ontstaat, groeit en hoe hij zich vermeerdert. Ook geeft de gids aan welke paddenstoelen wel en niet giftig zijn.

Route: vanaf Lonneker komend, ná de kruising met de Oude Deventerweg en de kleigaten van Smulders. Je kunt parkeren aan de rechterkant van de Bergweg bij het informatiebord bij de kleigaten.

Tip: neem een klein spiegeltje en een loepje mee om de paddenstoelen nog beter te bekijken.

Wanneer

Contact

Lonnekerberg

Bergweg

www.ivn.nl/afdeling/enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Lonnekerberg
Bergweg
Enschede