Persbericht Foto 2 3780 1578996718 31 januari
Actief

IVN WANDELING

Wandelen op de landgoederen ‘t Bouwhuis en ‘t Amelink.

​Op vrijdag 31 januari a.s. om 14.00 uur kunt u met gidsen van IVN-Enschede wandelen op de landgoederen ‘t Bou...

Lees verder
14:00 - 16:00
Gratis

​Op vrijdag 31 januari a.s. om 14.00 uur kunt u met gidsen van IVN-Enschede wandelen op de landgoederen ‘t Bouwhuis en ‘t Amelink, beide ooit eigendom van de textielfamilie Blijdenstein.

De winter is nog niet voorbij, maar als je goed kijkt zie je aan de bomen en struiken dat ze allang voorbereid zijn op de lente. Nieuwsgierig naar bijzondere en monumentale bomen in dit prachtige gebied ? De gidsen kunnen u er alles over vertellen. Verder zal er veel aandacht zijn voor het herkennen van bomen en struiken aan de hand van de schors, takken en knoppen. Een loepje en een verrekijker komen daarbij goed van pas. Bovendien zullen de gidsen ingaan op de rijke cultuurhistorie van dit gevarieerde gebied.

Er zal gewandeld worden in rustig tempo over goed begaanbare paden gedurende 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het weer en wat we tegenkomen. Aan het einde van de wandeling komen we langs het restaurant van ‘t Bouwhuis, TafeltjeVier. Het is mogelijk daar voor eigen rekening iets te gebruiken. 

Verzamelen op de grote parkeerplaats aan de Blijdensteinbleekweg/Amelinklaan, vlak na de ingang van Zorgcentrum ‘t Bouwhuis. 

De IVN-wandeling is gratis, een kleine vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom.

Wanneer

31 januari van 14:00 tot 16:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Website