Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Jaarconcert t/m 30 oktober
Muziek

JAARCONCERT TWENTS MANDOLINE- EN GITAARORKEST

Een concert in de Grote Kerk aan de Oude Markt.

Het orkest bestaat 100 jaar. Er worden diverse stukken gespeeld van componisten die populair waren in de afgel...

Lees verder
15:00 - 16:30
10.00

Het orkest bestaat 100 jaar. Er worden diverse stukken gespeeld van componisten die populair waren in de afgelopen eeuw en een aantal bewerkingen die juist de afgelopen dertig jaar karakteristiek waren voor TMGO.

In de voorstelling nemen twee presentatoren je mee door de oude plakboeken en notulenboeken van TMGO en haar voorgangers. Je hoort hoe het orkest is ontstaan in 1922, welke gevolgen de verzuiling en de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op het muzikale verenigingsleven en hoe de periode van de wederopbouw, in de jaren ‘50 het orkest tot bloei heeft gebracht. Naast de oude historie is er ook veel aandacht voor de laatste dertig jaar, waarin de dirigent, Leo van Rutte, de mandoline een nieuw gezicht gaf en het orkest een nieuwe klank. De afgelopen jaren zijn er stukken gespeeld die nooit voor mandoline zijn geschreven, maar na een uitgebreide bewerking wel tot een fantastisch resultaat hebben geleid. Je hoort stukken van klassieke componisten als K. Wölki, L. Mozart, J. Kok. Maar ook Ierse en Griekse muziek van Szordikowski, Chadzidakis en Theodorakis. Het geheel wordt afgewisseld met een lied uit de Mauthausen Cyclus en het concert eindigt met hedendaagse muziek van Herteux en Morricone.

In het orkest spelen 25 enthousiaste muzikanten, variërend van zeer ervaren amateurs tot afgestudeerden aan het conservatorium. Je hoort mandoline- en mandolaspelers en een flink aantal gitaristen, die ondersteund worden door een basgitarist en cellist.


Reserveren kan door een mail te sturen naar: [email protected] of te bellen met het nummer 06-45085814.

Wanneer

30 oktober van 15:00 tot 16:30

Prijzen
Normaal€ 10.00
< 18 jaar€ 5.00
Locatie

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245