Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Jasper van t hof 1365 1536823789 35ht2wtuu3
, Muziek

CONCERT JASPER VAN 'T HOF

Winnaar Boy Edgar Prijs 2018

De winnaar van de boy Edgar Prijs 2018 geeft solo-concert in zijn geboorteplaats Enschede.

Lees verder
21:00 - 23:30
15.00

De winnaar van de boy Edgar Prijs 2018 geeft solo-concert in zijn geboorteplaats Enschede.

“Eindelijk gerechtigheid.” Dat dacht en zei menig jazzkenner toen op 29 juni jl. bekend werd gemaakt dat de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste jazzprijs van de lage landen, werd toegekend aan pianist/toetsenist Jasper van ‘t Hof.

Uit het juryrapport: “Van ’t Hof heeft zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion begeven en laat zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting vastpinnen.”
Volgens de jury verdient Jasper van ’t Hof de prijs “voor zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Zowel op piano als op synthesizers en andersoortige keyboards heeft Van ’t Hof zich al decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen.” (…) “Ook was de toetsenist een van de eerste Europese jazzmusici van naam die de synthesizer inzette als improvisatie-instrument.” Mooi gezegd, al verraadt de benaming “andersoortige keyboards” de nog steeds bestaande onwennigheid met het elektronische instrumentarium.
Ironisch feit is overigens, dat Jasper van ’t Hof de ‘helse machines’ al jaren geleden aan de wilgen heeft gehangen en de laatste tijd juist als akoestisch pianist zijn weg terug naar de jazzpodia heeft gevonden.

Toen hij gevraagd werd waar zijn Boy Edgar tour zou moeten beginnen, hoefde hij geen seconde na te denken: In Jazzpodium de Tor, in zijn geboorteplaats Enschede, natuurlijk.

Op deze avond is Jasper te zien en horen achter de piano, zonder stekkers, synthesizers, equalizers en helemaal solo: Jasper op zijn puurst...

Wanneer

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Jazzpodium de Tor

Walstraat 21

7511GE Enschede

Website Jazzpodium de Tor

Route plannen

Locatiegegevens

1 Jazzpodium de Tor
Walstraat 21
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer