Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Johann Friedrich August Tischbein Enschede 3233 1561014518 35hxjg4icb t/m 19 januari
Kunst en cultuur

JOHANN FRIEDRICH AUGUST TISCHBEIN EN DE ONTDEKKING VAN HET GEVOEL

Een groots opgezette museale tentoonstelling over de bekende portretschilder.

Met de tentoonstelling Johann Friedrich August Tischbein en de ontdekking van het gevoel brengt Rijksmuseum T...

Lees verder
11:00 - 17:00
15.00

Met de tentoonstelling Johann Friedrich August Tischbein en de ontdekking van het gevoel brengt Rijksmuseum Twenthe voor het eerst een overzichtstentoonstelling over J.F.A. Tischbein in Nederland.

De naam Johann Friedrich August Tischbein was rond 1800 een begrip in Duitsland. Als de bekendste portretschilder in de wijde omtrek vereeuwigde hij vorsten en vooraanstaande burgers in Duitsland en omstreken. Dat deed hij op een zeer vernieuwende manier. De mannen, vrouwen en kinderen die hij portretteerde zijn niet stijf en geposeerd weergegeven, maar juist los en ongedwongen. Tischbein schilderde individuen die met gevoelige blikken naar elkaar en naar de beschouwer kijken. Het zijn mensen van vlees en bloed die blijk geven van een diepe verbondenheid met elkaar en met de hen omringende natuur.

Ambitieus samenwerkingsproject
Wat het project extra bijzonder maakt is dat de basis wordt gevormd door twee internationaal zeer belangrijke Tischbein-collecties, te weten die van Paleis Het Loo en van de Gemäldegalerie Alte Meister in Kassel, waarvan veel werken zelden worden uitgeleend. Met name voor de werken die worden beheerd door Het Loo is het uitzonderlijk dat ze de stijlkamers van het paleismuseum verlaten en straks in museale context worden getoond. Deze unieke mogelijkheid doet zich voor omdat Het Loo momenteel bezig is met een grootscheepse renovatie en nieuwbouw. Zowel Paleis Het Loo als de Gemäldegalerie Alte Meister hebben voor deze tentoonstelling een aantal kernstukken van Tischbein laten restaureren, waarvan een aantal in samenwerking met Rijksmuseum Twenthe.

Meer weten over Johann Friedrich August Tischbein? Klik dan hier!

Wanneer

t/m 19 januari

Prijzen
Entree volwassenen€ 15.00
Entree 17 jaar en jongerGratis
Entree CJP/EYCA€ 7.00
Contact

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131

7514BP Enschede

www.rijksmuseumtwenthe.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514BP Enschede