Johannespassion 2126 1550135618 13 april
Muziek

JOHANNES PASSION

Een historische sensatie van het Orkest van het Oosten.

Zo’n kans komt er niet snel weer: Bachs Johannes Passion in een versie van niemand minder dan Schumann. Hetzel...

Lees verder

Zo’n kans komt er niet snel weer: Bachs Johannes Passion in een versie van niemand minder dan Schumann. Hetzelfde grandioze werk, enigszins aangepast aan negentiende-eeuwse oren. Het belooft een historische sensatie. Hoe ‘hoorde’ Schumann Bach? De Stichting Twentse Matthäus Passion deed met het orkest eerder al de prachtige Matthäus in de versie van Mendelssohn.

Düsseldorf, 13 april 1851. Robert Schumann betreedt de bok, maakt een buiging naar het publiek, en dan: Herr, unser Herrscher. Voorlopig nog geen verrassingen. Grandioos en huiveringwekkend – Schumann, die Bach wilde toesnijden op de toen moderne klank, hoefde nog niets te doen. Maar verderop: koren waren in die tijden groots bezet; slechts begeleid door klavecimbel en cello klonken de recitatieven daarna wat dun. Schumann zette ze steviger aan, verving sommige zelfs door eigen composities. Voegde soms klarinetten toe en in ‘Der Held aus Juda siegt mit Macht’ zelfs trompetten. Elders laat hij gedempte violen spelen in plaats van een viola d’amore of luit. Misschien niet helemaal voor wie Bach ‘naar de letter’ wil horen, maar juist wél voor wie van Bach én Schumann houdt of van ‘Bach een beetje anders’. 

Jubileumprogramma
Speciaal voor het jubileumjaar heeft de Stichting een prachtig programma georganiseerd. Met een aantal initiatieven wil de Stichting dit jaar een breed publiek en zoveel mogelijk jongeren betrekken bij de prachtige muziek van Bach en bij de betekenis die deze muziek tot in de huidige tijd heeft.  Daarom niet alleen klassieke concerten, maar in samenwerking met scholen, koren, jazzmusici, schrijvers en dichters. Het hele programma is te vinden op de website van Matthäus Passion Twente


Wanneer

13 april vanaf 20:00

Prijzen
  • Entree 4e rang
  • Entree 3e rang
  • Entree 2e rang
  • Entree 1e rang
  • Entree toprang
  • € 10.00
  • € 20.00
  • € 30.00
  • € 40.00
  • € 50.00

Exclusief €2,50 boekingskosten per bestelling. Inclusief garderobe, koffie/thee vooraf en pauzedrankje.

Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

293