Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Johannespassion 2126 1550135618 35hxcqequ4 t/m 21 maart
Muziek

JOHANNES PASSION (GEANNULEERD)

De Johannes Passion: niet alleen schitterende muziek, maar voor velen ook een groots koorwerk met een persoonlijke betekenis.

Of het nu de eerste kennismaking met Bach is geweest, een herinnering aan een belangrijk moment in het leven, ...

Lees verder
20:00
20.00

Of het nu de eerste kennismaking met Bach is geweest, een herinnering aan een belangrijk moment in het leven, of een muzikale inspiratie: de Johannes Passion raakt mensen.

Jeanet Bosch, dirigent van Cocodrillo, heeft ervoor gekozen om een intieme en authentieke versie van dit werk te gaan brengen. Met een klein koor en een barokorkest in enkele bezetting ( Barokorkest Rosaria ) zal het publiek alle emoties uit het werk van zeer dichtbij kunnen ervaren. Dirigente en koorleden hebben er alles aan gedaan om de uitvoering te laten worden zoals zij deze voor ogen hadden.

Ook hebben de 24 zangers, tijdens een koorweekend in Orvelte, de bekende sopraan Klaartje van Veldhoven uitgenodigd voor een masterclass. Tijdens deze masterclass werden zij o.a. onderwezen in op de manier waarop de barokmuziek van ‘de Johannes’ gezongen moest worden.

Al met al zijn de koorleden een jaar bezig geweest met het instuderen en het zich eigen maken van Bach’s meesterwerk.

Er zijn voor de uitvoering een aantal topsolisten uitgenodigd: de evangelistenrol wordt gezongen door Jeroen de Vaal, Daniël Herman Mostert zingt de Christuspartij en de basaria’s, Jan Kruisselbrink neemt de Pilatusrol op zich. Verder zingen: Marjon Strijk ( sopraan ), Minou Tuijp ( alt ) en Jasper Dijkstra ( tenor ). Ook het kinderkoor Cappella Enschede Junior wordt bij de uitvoering betrokken.

Wanneer

21 maart vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 20.00
Entree (voorverkoop)€ 17.50
T/m 18 jaar en studenten€ 15.00
T/m 18 jaar en studenten (voorverkoop)€ 12.50
Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245