Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Kerstconcert
      t/m 10 december
Muziek, Kunst en cultuur

KERSTCONCERT KAMERKOOR CANTEKLAER EN VE DE TROUBADOURS

Concert met kerstliederen in het Engels, Duits, en Latijn, maar ook in het Spaans, Bulgaars en Hebreeuws.

Tijdens het kerstconcert dat Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours op zaterdag 10 december om...

Lees verder
20:00
15.00

Tijdens het kerstconcert dat Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours op zaterdag 10 december om 20.00 uur geven in de Ontmoetingskerk, Enschede hoort u niet alleen bekende, traditionele kerstliederen, maar ook moderne en verrassende composities. Een prachtige ervaring op weg naar Kerst!

Kerst is een feest dat wereldwijd gevierd wordt. Kerstliederen zijn er dan ook in allerlei talen. Tijdens het kerstconcert dat Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours geven, wordt er niet alleen gezongen in het Engels, Duits, en Latijn, maar ook in het Spaans, Bulgaars en Hebreeuws. Naast bekende liederen als ‘Maria durch ein Dornwald ging’ in een arrangement van Stefan Claas en ‘Ave Maria’ in de toonzetting van Franz Biebl, klinken werken van hedendaagse componisten zoals ‘Adam lay ybounden’ van Ruben Stolp en de ‘Five Hebrew Love Songs’ van Eric Whitacre.

De twee koren zingen enkele liederen samen. Verrassend is dat de koren afzonderlijk twee liederen zingen met dezelfde tekst maar in een verschillende zetting. Zo zingen De Troubadours ‘Angelus ad virginem’ in een arrangement van Gabriel Crouch en zingt Kamerkoor Canteklaer hetzelfde lied in een arrangement van Michael McGlynn.

Kamerkoor Canteklaer wordt bij enkele liederen begeleid door Marlies van Oort op harp, Gerard van Kempen op piano en Piet Kommers op viool. Daarnaast speelt Marlies van Oort enkele traditionele Ierse stukken op harp en Gerard van Kempen vertolkt het ‘Chanson de berceau’ van Frederico Mompou: een wiegelied voor het kerstkind.

Wanneer

za 10 dec. 2022 t/m za 10 dec. 2022 10 december vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 17.50
Voorverkoop€ 15.00
Sociaal tarief€ 12.50
Locatie

Ontmoetingskerk

Varviksingel 139

7512 EK Enschede

053 431 1568

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Ontmoetingskerk
Varviksingel 139
7512 EK Enschede