Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Kiek dan photorally enschede 3216 1560777089 35hxjedi1q t/m 7 juli
Kunst en cultuur

KIEK DAN!

​Beginnend straatfotograaf, oude rot of iets daartussenin? Dan is dit echt iets voor jou!

​Beginnend straatfotograaf, oude rot of iets daartussenin? Dan is dit iets voor jou. Een zondagmiddag. Een sta...

Lees verder
13:30 - 17:00
15.00

​Beginnend straatfotograaf, oude rot of iets daartussenin? Dan is dit iets voor jou. Een zondagmiddag. Een stad. Tien fotografen. Drie thema’s. Drie foto’s per thema. En een gezamenlijke analyse en bespreking aan het eind, waarin van iedere deelnemer de beste kiek gekozen wordt. Bij een borrel en onder het toeziend oog van een paar ervaren kiekers. De tien platen worden afgedrukt en geëxposeerd in ’s stads meest luisterrijke café.

Op zondagmiddag 7 juli vindt vanuit café Het Bolwerk de eerste editie plaats van de Enschedese variant van dit evenement voor fotografen. Kiek Dan! is geënt op de Photorun, die wereldwijd in verschillende grote steden plaatsvindt. Maar de organisatoren, ongekroond stadsfotograaf Cyril Wermers en Ernst Bergboer, hebben gekozen voor een veel kleinschaliger opzet. ‘Dat past beter bij ons en ook beter bij Twente,’ volgens Wermers. Bij Kiek Dan! geen beoordeling door een uitgebreide vakjury, geen zwaar competitie-element en vooral ruimte voor ontmoeting. Bergboer: ’Daarom maar tien deelnemers, zodat we in een middag foto’s kunnen maken en die oogst gezamenlijk kunnen bespreken. In het café, aan de stamtafel. We beoordelen elkaars werk samen. Da’s veel leuker.’

Deelname kost 15 Euro. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Vol is vol. ‘De kans is groot dat we meer aanmeldingen krijgen,’ verwacht Wermers, ‘maar dat is niet erg. We gaan kijken of deze opzet werkt en dan organiseren we een vervolg. Dan hebben we het een keer gedaan en weten we hoe het nog leuker en beter kan. Wie nu achter het net vist, kan daarna meedoen.’ Voor die 15 Euro krijgen deelnemers een leuke en leerzame middag, een gratis drankje en hun mooiste foto wordt op forex afgedrukt en in augustus geëxposeerd in het Bolwerk. Na die expositie is die afdruk voor de maker.

Wanneer

7 juli van 13:30 tot 17:00

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

Het Bolwerk

Stadsgravenstraat 21

7511EP Enschede

+31 53 4318746

www.facebook.nl/kiekdan

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Het Bolwerk
Stadsgravenstraat 21
7511EP Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245