Books 1655783 640 3846 1580480623 t/m 14 februari
Kinderen

KIND ONDER VUUR

Expositie in de Bibliotheek Enschede

Op 3 februari start de tentoonstelling Kind Onder Vuur in de Bibliotheek Enschede. Wethouder Jeroen Diepemaat ...

Lees verder
09:30 - 18:00
Gratis

Op 3 februari start de tentoonstelling Kind Onder Vuur in de Bibliotheek Enschede. Wethouder Jeroen Diepemaat opent de expositie, op maandag 3 februari om 11.00 uur, die de aftrap vormt van de herdenking van 75 jaar bevrijding in Twente.

In deze tentoonstelling gaan getrainde Rode Kruis vrijwilligers met kinderen in gesprek over humanitair oorlogsrecht; over verboden wapens en kindsoldaten. Op die manier betrekken zij onze jeugd bij leeftijdgenootjes elders, die in heel andere omstandigheden opgroeien. En creëren ze begrip voor en besef van de waarde van leven in vrede en veiligheid.

Van 3 februari tot 14 februari is de expositie te zien in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat. In die periode bezoeken diverse scholen de tentoonstelling. Het Rode Kruis organiseert deze expositie in samenwerking met Twentse bibliotheken en met het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal, waar het Rode Kruis een permanente tentoonstelling krijgt. De tentoonstelling zal te zien zijn in de bibliotheken van Borne, Oldenzaal, Enschede, Denekamp, Almelo en Haaksbergen, het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal en ROC de Gieterij in Hengelo. Tot nu toe hebben zich in totaal al meer dan 170 scholen aangemeld, met meer dan 4000 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar.

Sinds de bevrijding, 75 jaar geleden, zijn in Nederland vele generaties opgegroeid in vrede, veiligheid en toenemende welvaart. Helaas zijn er, na al die jaren, nog steeds gewapende conflicten elders in de wereld, waar met name kinderen onder lijden. Wereldwijd zijn er 30 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Voor hen is vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend. Het Rode Kruis vindt het belangrijk om een besef van vrede, veiligheid en menslievendheid door te geven aan onze kinderen, onder andere via educatieprogramma’s en deze tentoonstelling. De Bibliotheek is daarbij een plek bij uitstek voor ontmoeting en debat, waar jong en oud in gesprek kan gaan over maatschappelijke thema’s als vrijheid en democratie.

Wanneer

t/m 14 februari

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Bibliotheek Enschede

Pijpenstraat 15

7511 GM Enschede

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Bibliotheek Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede