Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Kinderboekenweek 22
      t/m 16 oktober
Kinderen, Kunst en cultuur

KINDERBOEKENWEEK 2022

Dit jaar duurt de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober.

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de natuur met het motto 'Gi-Ga-Groen!' Ga mee op avontuur ...

Lees verder
09:30 - 20:30

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de natuur met het motto 'Gi-Ga-Groen!' Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om de natuur te helpen.

In bomen klimmen, diersporen zoeken in het bos, een hut bouwen of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.
Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken.

Op zoek naar iets leuks én leerzaams voor je kind?

Kom dan naar de Bibliotheek Enschede tijdens de Kinderboekenweek. De Bibliotheek heeft ook dit jaar weer de allerleukste voorstellingen geboekt. Je kijkt je ogen uit! Of je nu vier jaar oud bent of twaalf; de natuur blijft je verbazen.

Voorstellingen

 • 5 oktober: Hermannosaurus Rex (7+) Via een doldwaze achtbaan van gekke tekstjes, grappige liedjes en fysieke capriolen laten de Hermannen zien dat iedereen een Herman kan zijn (Leden: €2,50 / Niet-leden: €5,00).
 • 6 oktober: Gi-Ga-Groen! (4 t/m 8) Een grappige, beetje spannende, muzikale voorstelling over de natuur, de aarde en wat wij kunnen doen om deze mooi te houden (gratis).
 • 7 oktober: Sterrin & reptiel (6 t/m 12) UITVERKOCHT Een Gi-ga-groene middag mét ecologe en reptieldeskundige Sterrin Smalbrugge & reptiel! Sterrin’s missie is om kinderen te laten zien en te leren hoe bijzonder reptielen zijn, en welke belangrijke rol ze hebben in de natuur (Leden: €2,50 / Niet-leden: €5,00).
 • 10 oktober: Gerry en Gerrit Groen: natuur met een grote G (4 t/m 12) Een interactieve boskomedie door theater Ziezus (Leden: gratis / Niet-leden: €2,50).

Bekijk ook de themapagina met boeken.

Wanneer

wo 5 okt. 2022 t/m zo 16 okt. 2022 t/m 16 oktober

Locatie

Bibliotheek Enschede

Pijpenstraat 15

7511 GM Enschede

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten
Sterrin

Route plannen

Locatiegegevens

1 Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden