Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Klarinetconcert 11 februari
Muziek

KLARINETCONCERT SAARIAHO EN DVOŘÁK ACHTSTE

Een opwindend concert van klarinettist Annelien van Wauwe en Phion

Klarinettist Annelien Van Wauwe en Phion delen het podium in een enerverend concert.

Lees verder
20:00 - 21:30
12.75

Klarinettist Annelien Van Wauwe en Phion delen het podium in een enerverend concert.

Met Saariaho’s Klarinetconcert en de Symphonie fantastique van Berlioz onder leiding van Ariane Matiakh worden de zintuigen op scherp gezet. Fascinerend tot de laatste noot, in Enschede.

‘D’om le vrai sens’
Het concert valt meteen met de deur in huis met de overrompelende Ouverture van de Poolse componist Grażyna Bacewicz. Daarna volgt werk van de Finse Kaija Saariaho. Saariaho staat al jaren aan de top van de hedendaagse componisten met een groot aantal vaak gespeelde composities op haar naam. Het Klarinetconcert ‘D’om le vrai sens’ schreef zij naar aanleiding van een middeleeuws tapijt waarop de zintuigen zijn afgebeeld met, zoals de ondertitel aangeeft, het ‘ware’ zesde zintuig als finale. Solist is Annelien van Wauwe, de bekendste Belgische klarinettist van onze tijd.

Fantastische symfonie
Na de pauze staat het orkest geheel in dienst van dirigent Ariane Matiakh. Momenteel is zij één van de leidende Franse operadirigenten die ook in de concertzaal menig vooraanstaand orkest heeft gedirigeerd. Ze leidt Phion in werk van Hector Berlioz, misschien wel de geniaalste Franse componist van de 19e eeuw. Maar ook de meest excentrieke. Zijn Symphonie fantastique is een iconisch stuk, deels autobiografisch vanwege een ongelukkige liefde, deels gevuld met bizarre fantasieën. Beklemmende en enerverende muziek die tot de laatste noot blijft fascineren.

Wanneer

11 februari van 20:00 tot 21:30

Prijzen
1e rang€ 42.00
Jongeren€ 12.75
2e rang€ 32.00
3e rang€ 22.00
toprang€ 49.00
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245