Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Img8471 149 t/m 13 juni
Kunst en cultuur

KLASSIEK OP ZONDAG: OLIVIER PATEY & SONATE VOOR KLARINET

Johannes Brahms - Sonate voor klarinet en piano in f-klein op. 120 nr. 1 (1894) Olivier Patey, klarinet - Martijn Willers, piano 

Je eigen woonkamer
14:30

Na het horen van klarinettist Richard Mühlfeld van het hoforkest van Meiningen besloot Brahms zijn plannen voor pensioen nog even in de ijskast te zetten.Tijdens de zomermaanden van 1891 schreef hij tegelijkertijd een klarinetkwintet en een klarinettrio en 3 jaar later schreef hij nog twee sonates voor klarinet en piano. en daarmee nam hij werkelijk afscheid van het componeren.

Aan zijn goede vriendin Clara Schumann schreef hij: 'Ik hoop dat je de klarinettist kan komen beluisteren. Je zal erin zwelgen en ik hoop dat mijn muziek je daarbij niet te veel zal storen."

De eerste sonate staat in f-klein, een donkere, droeve toonsoort en die droefheid is in het eerste deel zeker te horen. Maar er is geen sprake van niet en in de twee daarop volgende delen kunnen we spreken van een sfeer van berusting.De finale is zelfs een opgewekt rondo dat uit een totaal andere wereld lijkt te komen.

Het lijkt wel als het voorjaar dat we achter de rug hebben: druilerig en verregend en juist als we er ons mee verzoend hebben breekt de zon door en ziet alles er anders uit... Zeker als deze muziek gespeeld wordt door Olivier Patey, solo-klarinettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en pianist Martijn Willers.

Wanneer

t/m 13 juni vanaf 14:30

Locatie

Je eigen woonkamer

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer