Favorieten
Nederlands
Sluiten
Toer De Boer 1089 1532006244 26 augustus 2018
Actief

KOM UIT DE STAD!

Familiefietstocht (Toer de Boer) langs boerderijen rondom Enschede

Melkveebedrijf Ten Vergert
10:30 - 13:00
5.00

Onder het motto Kom uit de Stad! organiseert Stawel wederom een familiefietstocht langs boerderijen. Eerder heette deze tocht Toer de Boer. Deze fietstocht van +  20 km is ook erg leuk voor kinderen.

Je kunt starten tussen 10.30 -13.00 uur bij het Melkveebedrijf van fam. Ten Vergert, Penninkskottenweg 9. Er is parkeergelegenheid en je kunt even koffie of theedrinken met krentenwegge (voor kinderen fris met iets lekkers).

De tweede stop is het Syrisch Orthodoxe Klooster in Glane. Er is iemand aanwezig die de bezoekers te woord staat en vragen kan beantwoorden. 

Daarna voert de route naar Landgoed het Hoge Boekel. Ter gelegenheid van deze fietstocht wordt er een stukje van het landgoed opengesteld en je kunt een korte wandeling maken. Ook is hier een informatiestand van het landgoed en worden er blokjes kaas aangeboden.

De fietstocht eindigt bij het Melkveebedrijf van familie Roerink aan de Hoge Boekelerweg 480. Voor de kinderen is hier een boerderijbewijs te halen, na het beantwoorden van een paar vragen. Ook kun je hier iets drinken, een pannenkoek eten en gezellig napraten.

De organisatie is in handen van Stawel (Stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling)

Wanneer

Prijs
  • Deelnameprijs
  • € 5.00

Inclusief koffie/thee met krentenwegge (voor kinderen fris met iets lekkers), een pannenkoek bij het eindpunt en een routeboekje

Contact

Melkveebedrijf Ten Vergert

Penninkskottenweg 9

Route plannen

Locatiegegevens

1 Melkveebedrijf Ten Vergert