Muziek
Evenementen

Koningsdag en Koningsnacht vormen samen het Koningsfestival Enschede. Met officiële festiviteiten, verschillende themapleinen, de oranjemarkt en kindermatjesmarkt en nog veel meer verrassende activiteiten kleuren we de stad rood, wit, blauw én oranje.

Koningsfestival Enschede 2024

Er is een gratis toegankelijk (muziek)programma op de Oude Markt, in de Walstraat, Hofstraat, Stationsplein, Ei van Ko, Jacobusplein en op Koningsdag ook op het Willem Wilminkplein. Ook worden de Kindermatjesmarkt en Oranjemarkt weer georganiseerd. Let op: dit jaar is de kindermatjesmarkt in het Volkspark. Op H.J. van Heekplein is er de warenmarkt.

Oranjemarkt

De Oranjemarkt loopt als een slinger door de hele binnenstad en loopt onder andere door de Korte Hengelosestraat, Korte Haaksbergerstraat, Zuiderhagen, Marktstraat, Van Loenshof, Langestraat, Kalanderstraat, Raadhuisstraat, Haverstraatpassage, De Heurne en een deel van het Van Heekplein. De Oranjemarkt vindt plaats op Koningsdag van 09:00-17:00 uur.

Kraam huren Oranjemarkt
Een kraam huren is nog niet mogelijk. Zodra het weer kan, komt de informatie hier te staan.

Kindermatjesmarkt

De kindermatjesmarkt vindt plaats op Koningsdag van 09:00-17:00 uur in het Volkspark. Op Koningsdag vindt namelijk de warenmarkt plaats op H.J. van Heekplein. Dit is een markt waarbij uitsluitend kinderen (met begeleiding van hun ouders) op hun matje of kleedje spulletjes kunnen verkopen. Er kunnen geen plekken gereserveerd worden. Op donderdag 27 april kan tussen 07:00-09:00 uur de grondplek worden ingericht. de Matjesmarkt is zelf niet toegankelijk voor verkeer. Het is ook niet toegestaan om commerciële goederen, etenswaar en dranken te verkopen. Bekijk hier alle regels.

De winkels in het centrum van Enschede hanteren de volgende openingstijden op Koningsdag: 12:00-17:00 uur.

Op dit moment is nog niet alles bekend over Koningsfestival Enschede 2024. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

De locatie

Binnenstad Oude Markt 7511GA Enschede Bekijk locatie Route naar locatie