Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Koningsfestival Enschede

Een feestelijk Koningsfestival in Enschede voor jong en oud!

26 april 2023 - 27 april 2023

Rolf Sanchez headliner 2023!

Koningsdag en Koningsnacht vormen samen het Koningsfestival Enschede. Met officiële festiviteiten, verschillende themapleinen, de oranjemarkt en kindermatjesmarkt en nog veel meer verrassende activiteiten kleuren we de stad rood, wit, blauw én oranje.

Er is een gratis toegankelijk (muziek)programma op de Oude Markt, in de Walstraat, Hofstraat, Stationsplein, Ei van Ko, Jacobusplein en op Koningsdag ook op het Willem Wilminkplein. Ook worden de Kindermatjesmarkt en Oranjemarkt weer georganiseerd.

Programma Koningsfestival Enschede 2023

Rolf Sanchez mét band op de Oude Markt

Dit jaar wordt het een nog groter feest dan voorheen! Op 26 en 27 april 2023 wordt er groots uitgepakt. Met meer dan 8 verschillende locaties in de binnenstad en een fantastisch programma voor alle leeftijden. Met als headliner op de Oude Markt dit jaar: Rolf Sanchez met zijn hele band. Zijn jullie klaar voor een Nederlands-Spaans feest?!

Acht locaties dit jaar

Natuurlijk is er ook dit jaar op de Oude Markt weer een groot podium. Op Koningsnacht komen de Daredevils naar Enschede en op Koningsdag gooit Rolf Sanchez vanaf 14:15 een uur lang de Spaanse heupjes los. Nieuw dit jaar is het grotere tweede podium tegenover SamSam en Aspen Valley. Op Koningsdag kan het publiek hier een feestje bouwen met de feestband Vangrail.

In de Walstraat gaan we weer los in alle kleuren van de regenboog! Met een verrassend programma van café Stonewall op Koningsnacht en Koningsdag geniet je hier van dj's en kleurrijke (dragqueen)shows. Stevig rocken doen we net als altijd bij Café Rocks in de Hofstraat, met vele coverbands zoals de rocksensatie: Bulls on Parade. Op het Stationsplein wordt een tof alternatief feest gecreëerd voor electronic dance liefhebbers door dj’s en producers van Spacebar, PLANETART en de culturele broedplaats Warp. Op het Willem Wilminkplein kun je je tijdens Koningsdag weer onderdompelen in een echt familiefestijn. Hier vind je een breed aanbod van workshops, muziek, theateracts en dans gepresenteerd door Metropool, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Bibliotheek Enschede en Kaliber Kunstenschool. Op het Ei van Ko wordt het programma uitgebreid met een flinke party van Remember the Time! Alle 90's hits komen voorbij. Op Koningsdag verandert het in een waar dansplein met verschillende dj's.

Even bijkomen van het feestgedruis? Dat kan op het Jacobusplein. Hier geniet je van de lekkerste biertjes van Stanislaus Brewskovitch en lekkerste borrelhapjes.

Bekijk hieronder per plein het programma!

Oranjemarkt

De Oranjemarkt loopt als een slinger door de hele binnenstad en loopt onder andere door de Korte Hengelosestraat, Korte Haaksbergerstraat, Zuiderhagen, Marktstraat, Van Loenshof, Langestraat, Kalanderstraat, Raadhuisstraat, Haverstraatpassage, De Heurne en een deel van het Van Heekplein

Kraam huren Oranjemarkt
Wil je een kraam huren voor de Oranjemarkt? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Dit kan uiterlijk tot en met vrijdag 7 april. Zet in de e-mail je naam, adres en telefoonnummer en vermeld of het om commerciële (100 euro) of niet-commerciële (45 euro) verkoop gaat. Op de Oranjemarkt is de verkoop van eten en drinken niet toegestaan. Bekijk hier alle regels.

Kindermatjesmarkt

De kindermatjesmarkt vindt plaats op Koningsdag van 09:00-17:00 uur op het H.J. van Heekplein. Dit is een markt waarbij uitsluitend kinderen (met begeleiding van hun ouders) op hun matje of kleedje spulletjes kunnen verkopen. Er kunnen geen plekken gereserveerd worden. Op donderdag 27 april kan tussen 07:00-09:00 uur de grondplek worden ingericht. de Matjesmarkt is zelf niet toegankelijk voor verkeer. Het is ook niet toegestaan om commerciële goederen, etenswaar en dranken te verkopen. Bekijk hier alle regels.


De winkels in het centrum van Enschede hanteren de volgende openingstijden op Koningsdag: 12:00-17:00 uur.

Wanneer

wo 26 apr. 2023 t/m do 27 apr. 2023 26 en 27 april van 19:00 tot 02:00

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245