Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Koolhoven Enschede t/m 14 november
Kunst en cultuur

KOOLHOVENS KEUZE: MEXICAN BORDERS

Een bevlogen filmcollege over favoriete regisseurs, acteurs of actrices.

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt.

Lees verder
15:30 - 18:35
15.00

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt.

Met het hem kenmerkende enthousiasme vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt. In verschillende sessies laat hij filmfragmenten zien en besteedt hij aandacht aan zijn favorieten. In het eerste uur laat Martin fragmenten zien, leidt deze in en begeleidt ze eventueel van live commentaar. Vervolgens is er een pauze van 20 minuten, waarna Martin de hoofdfilm zelf zal inleiden. Bereid je voor om een heerlijke avond betoverd te worden!

Voor zondagmiddag 14 november koos Martin als thema: Mexican Borders. Martin zegt daarover: “Op een gegeven ogenblik viel het me op dat de Mexicaanse grens in ontzettend veel Amerikaanse films een rol speelt. Al vanaf het prille ontstaan van Hollywood tot op de dag van vandaag dient dit gebied regelmatig als locatie in westerns, science-fictionfilms, film noirs en zelfs horrorfilms. Ik wil dan begrijpen hoe dat komt en wat het betekent, en dat wil ik dan in deze avond onderzoeken.”

Als hoofdfilm selecteerde Martin Extreme Prejudice (1987) van Walter Hill. Nick Nolte speelt de spijkerharde Texas Ranger Jack Benteen. Hij was ooit bevriend met drugsbaas Cash Bailey, maar als volwassenen staan zij aan weerszijden van de wet en de Amerikaans-Mexicaanse grens. Jacks huidige en Cash' vorige vriendin Sarita wordt moe van Jacks Spartaanse levensstijl en keert terug naar Cash als vrijwillige gijzelaar. Hierdoor wil zij voorkomen dat Jack zich gaat bemoeien met Cash' zaken. Cash probeert de vriendschapsbanden weer aan te knopen met Jack en komt samen met hem in conflict met paramilitair majoor Paul Hackett tijdens een inval. Jack staat nu voor de moeilijkste beslissing in zijn leven...

Let op: Engels gesproken, niet ondertiteld

Wanneer

14 november van 15:30 tot 18:35

Prijzen
Entree€ 15.00
Studenten/ CJP/ Cultuurkaart€ 12.00
Locatie

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website evenement

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245