Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Kopmunt 1945 1545041471 35ht7xu0qw t/m 25 januari
Kunst en cultuur

KOP OF MUNT

Hoe een leven met twee gezichten twee waarheden bevat.

Maretty en Arjan spelen Kop of Munt. Hoe een leven met twee gezichten twee waarheden bevat. Ze zien alleen elk...

Lees verder
20:15 - 21:30
16.00

Maretty en Arjan spelen Kop of Munt. Hoe een leven met twee gezichten twee waarheden bevat. Ze zien alleen elkaar niet. Ze nemen je mee naar de rauwe werkelijkheid van het waargebeurde verhaal van een gokker. Zijn zeer en zijn zegeningen. Door elkaar echt te zien ontstaat er een begin van begrip. En zien begint met delen. Door te blijven delen vermenigvuldigen we.

In november is het 10 jaar geleden dat Arjan van Essen voor de laatste keer het casino bezocht. Tot die tijd leefde hij een dubbel leven. Enerzijds was hij de oprecht liefhebbende vader en echtgenoot, betrokken docent, gedreven politicus en goede vriend. Anderzijds was hij de man die leed aan een steeds heftiger gokverslaving, waar niemand van wist. Hij vond ook zijn rust in diezelfde ‘verborgen wereld’.

Arjan heeft in die tijd ( ruim 25 jaar lang) dingen gedaan, waar hij zeker niet trots op is. Hij is afgekickt in een kliniek, dat heeft veel inzet en liefde van hem en de mensen om hem heen gevraagd. Hij leeft inmiddels 10 jaar verslavingsvrij. Toch is het zo’n groot deel van zijn leven, dat het nooit helemaal weg zal zijn. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en doet dit nog steeds.

Onder meer door nu opnieuw zijn levensverhaal op de planken te delen.

Het is een levensverhaal waar iedereen z’n ideeën en oordelen over heeft, maar waar een taboe rust op het stellen van vragen die in je opkomen. Echte verbinding hierover, wordt maar zelden gemaakt. Juist dat deel wat eigenlijk nooit zomaar kan worden gedeeld, willen we met dit stuk in het licht brengen.

Toen Arjan 10 jaar geleden met zijn verslaving naar buiten kwam, is dat opgepakt door de landelijke pers. Nog steeds is die informatie te vinden en nog steeds wordt Arjan daar met enige regelmaat mee geconfronteerd. Ook dat heeft zo z’n eigen gevolgen.

Nu, vanuit een eigen krachtige kwetsbaarheid, zoekt Arjan het podium, in de hoop hiermee ook iets voor anderen, die met verslaving worden geconfronteerd, te betekenen.

Wanneer

25 januari van 20:15 tot 21:30

Prijzen
Entree€ 16.00
Contact

Prismare

Roomweg 167d

7523 BM Enschede

+31 53 4757455

Website Kop of Munt

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Prismare
Roomweg 167d
7523 BM Enschede

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer